Tvättsymboler – GINETEX

Organisationen GINETEX – the International Association for Textile Care Labelling, har tagit fram skötselsymbolerna och systemet för hur de ska användas. Redan på 1960-talet tog GINETEX fram de fem klassiska symbolerna och har sedan dess utvecklat fler symboler som alla ingår i skötselsystemet.

 De fem vanligaste symbolerna och clevercare-loggan är registrerade varumärken via WIPI, World Intellectual Property Organsation.

 

Skötselsymbolerna på ett plagg ger information om den hårdaste behandling det klarar; det går alltså bra att tvätta i lägre temperaturer än vad symbolerna anger, men inte högre

GINETEX definierar och koordinerar systemet för skötselsymbolerna på internationell nivå. På detta sätt säkerställs att systemet för symbolanvändning är uppdaterat med de senaste tekniska lösningarna.

Sedan 2014 är TEKO nationell medlem i GINETEX för Sverige. Det innebär att den licens som krävs för att använda alla symbolerna, clevercare-logotypen i världen tecknas hos oss. Licensen ingår i TEKO-medlemskap.

 

För mer information om GINETEX, symbolerna och licensen, maila [email protected]

 

Logga till smart ginetex

 

Läs mer om GINTETEX här!