Utbildning

Textil- & modebranschen har länge varit en av Sveriges mest spännande och innovativa branscher. Omsättningen för den svenska modebranschen är ungefär 326 miljarder kronor. Antalet anställda inom modebranschen i Sverige är cirka 60,000.

Hög efterfrågan på välutbildade personer

Vi på TEKO, Sverige Textil- & Modeföretag representerar cirka 300 svenska företag inom textil- och modebranschen och vi ser ständigt hur företagen efterfrågar intresserade, kreativa och välutbildade personer inom många olika områden. Genom att få fram fler välutbildade personer så kan företagen bli mer konkurrenskraftiga vilket i förlängningen kan skapa ytterligare jobb i Sverige. Därför är det också viktigt för oss att lyfta fram de utbildningsmöjligheter som finns för en framgångsrik karriär i branschen.

Samlar många olika yrkesgrupper

Textil- och modebranschen samlar ett stort antal yrken med olika inriktningar och intressen, allt från textilingenjörer, skräddare och kvalitetsansvariga till konfektionstekniker, inköpare och produktutvecklare. I dag är branschen kanske mer spännande än någonsin där innovativa material, digitala lösningar samt ett starkt fokus på hållbarhet är framtiden.

Vägen till karriären inom textil- och modebranschen

Det finns ett antal skolor och utbildningar att välja mellan för dig som vill studera med inriktning mot textil och mode. Läs mer under fliken ”Skolor & Utbildningar” där alla typer av skolor och utbildningar finns listade och vilken inriktning de har. Titta också under fliken ”Yrken” för att hitta det yrke som verkar mest passande för dig.

Klicka på bilden nedan för att se hur de olika utbildningarna leder vidare till arbetslivet.

*Modebranschrapporten 2018

Kontakta gärna oss på TEKO för mer information. Skicka ett mejl till [email protected] så hjälper vi dig.