Tobex prisat på FESPA Awards

Nu är tävlingen FESPA Awards 2015 över och Tobex i Borås åter har tävlat med sina digitala textiltryck i den stora internationella tävlingen. ” The only independent global awards in the print industry recognising the best print in the world, and the people behind them ”. Det vill säga den enda oberoende och världsomspännande tävlingen som uppmärksammar de bästa trycken i världen och människorna bakom dom skriver FESPA på sin hemsida.

Årets tävling hade 16 klasser och Tobex vann silver i den största klassen ”T-shirt and garments” . Det var 6:e året som det blev vinst och denna gången med ett tryck designat av Sveriges Haute Couture drottning Ida Sjöstedt. Idas mönster ”Jewel Roses” är tryckt på ett tunt polyestertyg så tunt att det är svårt att se vad som är fram eller baksida på tyget då trycket går igenom otroligt fint.
”Det är fantastiskt, och vi är förstås båda glada och stolta över att vinna i år igen”, säger Torbjörn Johansson, VD för Tobex. ”Det var fler tävlande företag än tidigare år och det blir större och större konkurrens för varje år som går då det blir fler och fler företag som trycker digitalt med storformatskrivare. På Tobex jobbar vi hela tiden med att titta på det senaste inom den digitala textiltryckstekniken och det är viktigt att vi håller oss uppdaterade så att vi kan hänga med i den stenhårda konkurrensen som numera är global” avslutar han.