Dressade skor från Lundhags

Pressmeddelande Lundhags FW2015 // Stockholm och Järpen januari 2015

Ledorden för Lundhags höst- och vinterkollektioner 2015

– Tekniskt / Funktionsätt och Dressat.

* Om en dryg vecka, på Vinterispo i München, är det världspremiär för Lundhags helt nya kollektion – Heritage.

Heritage är dressade kängor som bygger på klassiska Lundhagskängor. Samtliga kängor i Heritagekollektionen är hämtade från vår 83-åriga skomakartradition. Designteamet Mats Håkan Lundhag och Niklas Karlsson (tidigare Hummel), dök helt enkelt ned i Lundhags arkiv i början på 2014 för att hitta de bästa och snyggaste kängmodellerna som tidigare tillverkats i jämtländska Järpen.
Designteamet har sedan totalt uppdaterat kängorna: Nya material har utvärderats och valts, nya läster har utprovats och tagits fram. Mindre detaljer, som dragstroppar och helt nya yttersulor har även designats och tagits fram. Allt för att tillgodose dagens kräsna skokonsumenter.

I Lundhags Heritage ingår till en början sex kängmodeller. Fokus har hela tiden legat på högsta möjliga kvalitet vad gäller alltifrån läder och sulmaterial till snören och andra detaljer. Lädret är från välrenommerade Heinens garveri i Tyskland och all tillverkning sker i Europa.

Heritage lanseras efter sommaren 2015 och kommer i första hand att säljas i Sveriges främsta modebutiker.

Heritage samlade

För mer information, kontakta gärna marknadschef Anders Blomster på 070-932 46 99.
Produkt-, image- och porträttbilder som ingår i medskickad pdf finns tillgängliga och jag mejlar dem ni behöver.
Bara mejla oss till så skickar vi!

Dessutom:

* LPC Wax. Helt nytt tyg från Lundhags där vår bomulls/polyester-blandning adderats ett naturligt vax som ger plaggen (byxor och jacka) ett ännu bättre skydd mot vatten. Ytan blir lite mattare och påminner lite om klassiska engelska jaktplagg. Riktigt sobra och snygga plagg som funkar lika bra på fjäll som i urban miljö.
LPC Wax adderas till två helt nya parkas (Berje och Edhe) samt ett par nya byxor (Viken).

* Termik – helt nytt, avancerat set för turskidåkning, skridsko mm – passar alltså aktiviteter med högre puls. Massor med fina detaljer och funktion, som ventilationsfickor, hjälmanpassad huva, massor med fickor, förböjda ben och ärmar, förstärkning i kevlar etc. Termik är ett av Lundjags tävlingsbidrag till internationella Ispo Award. Vi har nyligen skickat det till jurymedlemmarna som ska hårdtesta det i bla Dolomiterna.

* Insulation. Vi lanserar en helt ny linje med isolations/mellanlagerplagg med Primaloft. Serien, som heter Alokh, har en klean design, fina detaljer och själva jackan eller västen är stuvbar i plaggets egen innerficka.

MATTIAS BJÖRKLUND

Marketing Communicator

Tel + 46 70 570 18 83

e-mail mattias.bjorklund@lundhags.se

Lundhags skomakarna

LUNDHAGS SKOMAKARNA AB

[Fiskartorpet Sporthuset] Björnnäsbacken 15, 115 42 Stockholm, Sweden. Tel +46 647 66 56 00.

 

WWW.LUNDHAGS.SE

Läs Lundhags magasin ÄLSKA ÅRSTIDERNA:

Mag+: https://itunes.apple.com/us/app/lundhags-magazine/id857594123?mt=8

Issuu: http://issuu.com/lundhags