Londré Textiles breddar med sportmode

Anrika Londréhatten i Borås har fusionerat sin verksamhet med Götex Design och d.b.l Sportswear till ett gemensamt bolag Londré Textiles.
Roland Londré, VD för det nya företaget, säger:
– Nu blir vi en ännu intressantare leverantör inom mode, sport och profilkläder. Vi räknar med att omsätta 125 miljoner kronor i år.

AB Londréhatten grundades i Borås 1962. Då tillverkade företaget hattar, 

mössor och halsdukar. Idag ärt Londré Textiles en av Sveriges ledande leverantörer inom accessoarer. Företaget har även en konfektionsavdelning. Produktionen sker mestadels i Fjärran Östern, men viss tillverkning görs även i Estland.

Bilden: Roland Londré, Ulf Lomander och Eric Dahlberg utgör Londré Textiles.

Hur sker marknadsföringen?

– Vi har ingen eftersom vi inte har några egna varumärken. Men vi har nog en av de största resebudgetarna i tekobranschen sett till omsättning. Vi reser kontinuerligt jorden runt för att uppdatera oss om de senaste trenderna. 

Vilka är Londré Textiles främsta styrkor?

– Att hitta de senaste trenderna inom mode, sport och profil, totallösningar för våra kunder samt att ha bra kontroll på processen från idé till färdig produkt och leverans.

Idag tar CSR-frågorna, alltså lika delar etik, miljö och social företagsansvar, stor plats i debatten. Lägg därtill kemikaliehantering, framförallt sedan EU lagstiftningen genom REACH, blivit än mer aktuell. 

Företaget har sedan 1994 jobbat med CSR-frågor, vilken social och miljömässig påverkan svenska företag har i utvecklings- och låglöneländer. Londré Textiles är medlem i BSCI, Business Social Compliance Initiative, sedan 2004. Genom medlemskapet verkar bolaget för bättre arbetsförhållanden och villkor inom produktionsleden. 

Londré Textiles har odlat långsiktiga relationer och har bra kontroll över de fabriker man anlitar i Kina. De inspekteras regelbundet av auktoriserad tredje part.

– Vi reser kontinuerligt och besöker tillverkningsenheterna själva. Vid möten med nya kunder så är första frågan om vi har koll på läget i de fabriker vi tillverkar. Det är avgörande för ett framtida samarbete.

– Vi har långsiktiga relationer med våra produktionsenheter. En del upp till 20 år. Naturligtvis letar vi, efter nya enheter att producera på, kontinuerligt. Vår affärsidé är att vara en produktleverantör. Bland våra kunder återfinns beklädnadsfackhandelskedjor, distanshandel, e-handelsföretag, profilklädeshandeln och unika varumärken.

Londré Textiles, som har 19 anställda, är medlem i TEKO.

Ta mig till deras hemsida!