Hej!

Vår nya webbplats är lanserad och vi hoppas att du kommer uppskatta den.
Du som redan är medlem behöver registrera ditt konto i den nya plattformen för att kunna logga in och ta del av våra medlemsförmåner.

Har du redan fått den här informationen och skapat ditt nya konto loggar du förstås in som vanligt.

Med vänliga hälsningar, TEKO

Registrera ditt konto

Amerikansk metalljätte väljer Tranemo Workwears flamskydd

Amerikansk metalljätte väljer Tranemo Workwears flamskydd

Bilden: – Under det senaste räkenskapsåret 2014/2015 ökade vi omsättningen från 199 miljoner kr till 238 miljoner. Det är lika med ”All time high, säger Tranemo Workwears VD Max Larsson.Foto: Tranemo Workwear.

Yrkesklädertillverkaren Tranemo Workwear, med dotterbolaget Tranemo Textil, redovisar det bästa bokslutet i koncernens 82-åriga historia. VD Max Larsson säger till teko.se:

– Under det senaste räkenskapsåret 2014/2015 ökade omsättningen från 199 miljoner kr till 238 miljoner kr. Det är lika med ”All time high”. Ökningen beror på att vi lagt fokus på våra flamskyddade arbetskläder.

År 2016 har rivstartat med en mångmiljonorder avseende flamskyddskläder från världens näst största aluminiumkoncern, amerikanska Alcoa, med dotterbolag i Norge.

 

Trots en omsättningsökning på 39 miljoner kr är det inga enskilda stororder som ligger bakom lyftet förra året. Däremot droppade det in en mängd små ordrar. Mest ökade inköpen från tvätterierna. Leveranserna av flamskyddskläder till befintliga megakunder som SSAB i Luleå, Oxelösund och Borlänge och finländska Ruukki, löper enligt flerårskontrakt. Max Larsson säger att ståljättarna väljer Tranemo Workwear av flera skäl:

– Vi har utvecklat vårt flamskyddskoncept mot smält järn tillsammans med SSAB. Vi jobbar kontinuerligt med uppdateringar av plaggen för förbättrad livslängd och ökat skydd. Våra plagg har den högsta skyddsklassen mot smält järn, vilket är det absolut viktigaste kravet bland våra industrikunder. De vet också att plaggen fungerar i deras miljöer.

Max Larsson förklarar vad som är unikt med Tranemo Workwears flamskyddsplagg:

– Vi använder enbart så kallade inherent flamskyddade fibrer, däremot inga flamskyddsmedel alls. I plaggen är flamskyddet inbyggt i fiberns molekylära struktur. Något som ger positiva effekter vad gäller både säkerhet och miljö. Våra kunder uppskattar att ett flamskyddat plagg som är lika bra första som sista dagen det används, är det ultimata. Främst ur säkerhetssynpunkt.

I en tidigare intervju med teko.se sa Max Larsson så här om var tillväxten finns i framtiden:

”Idag står flamskydd för 60 procent av vår omsättning. Stålindustrin är den största kundgruppen, men det finns också en hel del att hämta hem för oss inom övrig metallurgiindustri. Aluminiumtillverkare exempelvis.”

Nu levererar Tranemo Workwear flamskyddsplagg och har dessutom ett utvecklingsprojekt avseende nya kollektioner tillsammans med den amerikanska aluminiumjätten Alcoa, som finns i USA, Island, Spanien och Norge.

Max Larsson säger att Tranemo Workwear nyanställt personal på olika nivåer, för att stärka positionen inom flamskydd ytterligare på världsmarknaden och öka exporten från dagens 60 procent.

Under fjolåret var det tvätterierna som ökade sina inköpa väsentligt:

– Branschen gillar att kläderna håller längre. Våra flamskyddsplagg har en kalkylerad livslängd på tre år, men håller ofta mycket längre än så. Tillverkningen av plaggen sker vid Tranemo Workwears delägda fabrik i Plovdiv, Bulgarien.

Vilka är Tranemo Workwears framgångsfaktorer?

– Innovativa, pålitliga och experter inom vårt segment.

fr_start

TranemoWorkwear, som har 74 anställda, är medlem i TEKO.