Tomas Undin ny vd för TEKO

Tomas Undin ny vd för TEKO

Bilden: Tomas Undin, VD för TEKO Foto: Svensk Handel

Tomas Undin har utsetts till ny VD för TEKO. Han är sedan tidigare förhandlingschef och Chef för Arbetsgivarservice hos Teknikföretagen som TEKO har kanslisamverkan med, bland annat inom avtalsförhandlingar och arbetsrättsservice.

Tomas är välkänd inom näringslivssfären och industrisektorn med en mångårig erfarenhet från avtalsrätts- och förhandlingsområdet i olika befattningar, bland annat på Svenskt Näringsliv, Svensk Handel samt Teknikföretagen. Han är också ansvarig för Teknikföretagens och TEKO:s åtaganden inom Avtal20-processen som återupptas den 1 oktober.

– Jag är mycket glad över förtroendet från TEKO. Jag är väldigt mån om svensk industri och ser en stark industri som väldigt viktig för fortsatt tillväxt i Sverige. Den svenska textilindustrin har många innovativa och världsledande företag och det känns väldigt spännande att få vara med och hjälpa branschen att utvecklas och stärkas, inte minst nu under dessa tuffa tider, säger Tomas Undin.

– Det är mycket glädjande att Tomas vill ta sig an uppdraget som vd för TEKO. Han har lång erfarenhet av det arbetsrättsliga området och är en erkänt duktig förhandlare. Jag är helt övertygad om att han kommer bli en stor tillgång för TEKO och inte minst våra medlemmar, säger Anne Ludvigson, styrelseordförande.

Tomas Undin tillträder omgående. Tjänsten påverkar inte TEKO:s Branschorganisation.


För mer information

Anne Ludvigson, styrelseordförande, tfn: 0703- 87 06 79

TEKO, Sveriges Textil- och Modeföretag är bransch- och arbetsgivarorganisationen för svenska textil- och modeföretag. Vi företräder branschen både nationellt och internationellt i alla frågor av gemensamt intresse för den svenska textil- och modebranschen, dess företag och produkter. www.teko.se