Swedish Fashion Talents 2016

Swedish Fashion Council driver projektet Swedish Fashion Talents där man med hjälp av en jury väljer ut ett antal nya modemärken som får hjälp att synas på olika sätt på de mest väsentliga platserna under ett år. Detta innebär ett stöd och en språngbräda för varumärkets etablering på marknaden. Efter att alla ansökningar mottagits och juryns sista beslut fattats har nu åtta modemärken valts ut till 2016 års upplaga. Samtliga medverkande designer är också nominerade till utmärkelsen ”Swedish Fashion Talent of the Year” som delas ut under hösten 2016.

Sedan år 2005 ser Swedish Fashion Council till att ett antal nya modemärken får möjlighet att synas på olika sätt under ett år genom projektet Swedish Fashion Talents. Swedish Fashion Talents gör det möjligt för de medverkande att synas i bland annat showroom, utställningar och visningar men får också stöd genom olika aktiviteter och nätverk. De åtta kandidater som utsetts till 2016 års upplaga är noggrant utvalda av en jury bestående av några av Sveriges modeindustris främsta personligheter. De åtta är utvalda efter en ansökningsperiod och juryprocess som pågått under hösten, där kriterierna bland annat bedöms på design, produkt, affärsidé och kvalité.

Exklusivt för det här året är också att elever från ”Motion Design” på Berghs School of Communication kommer att med hjälp av rörlig kommunikation skapa en visuell inblick av varje designer med målsättning att alla utvalda modemärken får en egen film.

De medverkande i 2016 års upplaga kommer att presenteras i samband med en modevisning under februaris modevecka i Stockholm.

Swedish Fashion Talents kandidater 2016:

 

• EA 4th (Stockholm), kläder, dam & herr www.ea4th.tictail.com

• F.A.S. (Stockholm), kläder, dam & herr www.firasalsaffar.com

• F E S W A (Stockholm), smycken/accessoarer www.feswa.se

• LAZOSCHMIDL (Stockholm), kläder, herr och No Gender www.lazoschmidl.tumblr.com

• LOUISE KÖRNER (London), kläder, dam www.louisekorner.com

• NAND (Stockholm), kläder/skor, dam & herr www.nand-sthlm.com

• NEBEL (Stockholm/Hamburg), kläder, unisex www.nebelstudios.com

• SÈFR SÈFR (Malmö), kläder, herr www.sefrsefr.com

Swedish Fashion Talents är ett goodwill-projekt som drivs av Swedish Fashion Council sedan 2005 med syfte att lyfta fram nya svenska modemärken. Till Swedish Fashion Talents kan man söka om man har ett modemärke med inriktning på dam/herr eller accessoarer.

Urvalet utgörs av en jury som tittar på design, idé och koncept. Till 2016 års upplaga har juryn valt ut åtta modemärken som får synas på olika sätt, så som modevisningar och utställningar. Samtliga märken är också nominerade till utmärkelsen ”Swedish Fashion Talent of the Year”.

Swedish Fashion Talents expertjury 2016 består av:

Margareta van den Bosch, Hennes & Mauritz.

Thomas Hägg, Thomas Hägg PR & Communication.

Johan Magnusson, Moderedaktör och Skribent.

Sofia-Li Molin, Creative Director Swedish Fashion Council.

Ulrika Nilsson, JUS.

Robert Nordberg, Frilansstylist och Modechef Plaza Magazine. Göran Sundberg, Beckmans Designhögskola.

Helena Waker, Agenturföretagen.

Helena Mellström, Marknadschef Swedish Fashion Council.

 

För mer information vänligen kontakta:

Helena Mellström, Juryordförande och Projektledare för Swedish Fashion Talents.

+46 (0)702 62 26 27

helena@swedishfashioncouncil.se