Segers höst- och vinterkollektion 2015

Segers höst/vinterkollektion 2015 är en färgstark samling mössor som innehåller allt från gatusmart grovstickat mode till moderna, högpresterande funktionsmössor. komfort, färg och kompression

Mösskollektionen. Gatumodet och trenderna i pisterna närmar sig varandra i allt snabbare takt. Man behöver inte längre välja mellan funktion och utseende – nu finns både och i en och samma produkt. I Segers nya kollektion är bred och garanterar att man hittar en mössa för varje stil eller generation. Samlingen innehåller produktlinjerna Diamond, Advanced, Street & Hill, Denim, Heritage och Classic. Dessutom fortsätter Seger sitt samarbete med både Alpine Ski Team Sweden, Jens Byggmark, och gatukonstnären Shai Dahan. Kollektionen presenteras fotograferad på modeller i alla olika åldrar som är baserade- och inspirerade av det år som Seger bildades: 1947. Modellerna är i åldrarna 1, 4, 7, 9, 19, 21, 47 – och 68 år.

Strumpkollektionen. Prestanda spelar en avgörande roll i alla Segers produkter. Nya material och tekniker gör strumporna allt bättre. Inför den här säsongen har Seger investerat i ett eget kompressionslab för att optimera funktion och prestanda i Seger Sense kompressionsstrumpor. ”Genom att ha vårt egen labb kan vi direkt mäta kompressionsgraden på plats, parallellt med produktionen, och på så sätt direkt får reda på om vi behöver justera stickning eller trådspänning”, säger Per Segerqvist. “Det höjer både kvalitet och ger oss en större flexibilitet i vår produktutveckling.”

Under de senaste 68 åren har Seger arbetat med några av världens bästa idrottsutövare.

“Vi har följt dem då de tävlat, våra produkter har utvecklats i samarbete med deras allt högre krav. Vi vet vad som krävs för att vara först i mål och ligga på topp. Vi vet vad som funkar. Det är därför våra strumpor har oöverträffade egenskaper och funktioner, som funkar precis lika bra för proffs som vanliga motionärer”.

Kollektionen EVERYDAY SOCK som är stickad i finaste merinoul har har i år fått nya mönster och färger som är helt rätt i tiden. Vi anser att alla fötter förtjänar det bästa, oavsett om de befinner sig på kontoret eller på berget.

En annan stor nyhet AW15 är Seger heat system – batteriuppvärmda strumpor som styrs via en app i din smartphone.

Kontakta: Per Segerqvist, VD. Telefon: +46 321 260 03. SMS: +46 701 690 613. per.segerqvist@seger.se

Ladda hem bilder / text: www.segereurope.com/press