Hej!

Vår nya webbplats är lanserad och vi hoppas att du kommer uppskatta den.
Du som redan är medlem behöver registrera ditt konto i den nya plattformen för att kunna logga in och ta del av våra medlemsförmåner.

Har du redan fått den här informationen och skapat ditt nya konto loggar du förstås in som vanligt.

Med vänliga hälsningar, TEKO

Registrera ditt konto

TEKO fyller 110 år!

TEKO fyller 110 år!

Den 12 april 1907 grundades Textilindustriförbundet som i dag är TEKO, Sveriges Textil- & Modeföretag. Textilindustriförbundet var vid starten ett av de tyngsta yrkesförbunden inom SAF (Svenska Arbetsgivareföreningen) räknat efter såväl antalet medlemsföretag som antalet arbetare hos dessa. Vid utgången av 1907 sysselsatte medlemsföretagen 22.409 arbetare motsvarande 65,5 procent av hela textilindustrins arbetarantal.*

Innovativ bransch

Textilindustrin var drivande vid industrialismens genombrott och är fortsatt högaktuell med verksamheter som spänner över en bred horisont. I dag har TEKO, Sveriges Textil- & Modeföretag drygt 210 medlemsföretag och antalet anställda i företagen uppgår till cirka 6000. Här finns innovativa och spännande företag som tillverkar och utvecklar allt från växthusväv, tält, segel, luftfilter och medicinteknik till kläder, handdukar, påslakan, innertak i bilar och mycket mer.

TEKO stödjer och ger service till medlemsföretagen

TEKO företräder branschen både nationellt och internationellt i alla frågor av gemensamt intresse för den svenska textil- och modebranschen, dess företag och produkter. Huvuduppgiften är att stödja och ge service till medlemsföretagen inom bland annat arbetsgivarfrågor, logistik, immaterialrätt, miljö & hållbarhet, forskning & utveckling, affärsjuridik och handelsfrågor.

Ett 110-årsjubileum är under planering och kommer att arrangeras under senhösten 2017. Mer information och inbjudan kommer att skickas ut till samtliga medlemsföretag.

*Källa: Tekoindustrierna 1907-2007, författare: Sven Cele.