Uniformsgruppen – ny spelare inom profilkläder

Nybildade profilklädesföretaget Uniformsgruppen AB i Göteborg har fått en flygande start på sin verksamhet. VD Thomas Holm säger till teko.se:
– Vi har just fått en order från möbelkedjan Mio, som valt oss som leverantör av profilkläder för sin butiks- och lagerpersonal. Jag bedömer att tillväxten för vår del finns i Norden. Bland annat inom hotellbranschen.

Uniformsgruppen, som är en ny spelare i mångmiljardsegmentet profilkläder, bildades i april i år. Företagets koncept består av flera ben: Varumärkes- och konceptbyggande, design samt profilkläder. Thomas Holm, med 30 år i tekobranschen, förklarar varför han startade eget:

– Jag ville stå på egna ben i den här branschen, som jag varit verksam i under de senaste 15 åren. Jag har ett brett kontaktnät både i Sverige och internationellt. Och vet hur man råddar en sådan här verksamhet från ax till limpa.

Att bolagsnamnet blev Uniformsgruppen har flera skäl. För det första indikerar ordet uniform att man tillhör en viss grupp. Det kan vara allt från organisationer till försvaret. Thomas Holm igen:

– Uniform är en tjänstedräkt. Vår affärsidé är ju att brukarna av plaggen ska kommunicera ut sitt företags varumärke och budskap. Ett annat viktigt skäl är att uniform är ett perfekt ord när det gäller sökordsoptimering på Google.

– Inom kort sjösätter vi en egen webbshop. Vi behöver inga återförsäljare. Avtalen skrivs direkt med kunden, som också inkluderar direktleveranser, säger han.

Enligt Thomas Holm är företagets styrkor främst den insikt man har när det gäller varumärken, design, produktion, logistik och textilkunskap:

– Vi skräddarsyr varje kollektion för våra kunder.

All tillverkning sker i Asien. Thomas Holm är väl medveten om att CSR-frågorna, alltså lika delar etik, miljö och social företagsansvar, är ett måste för att kunna ta hem några order över huvud taget:

– Våra kunder har höga krav på att vi har koll på hur det står till hos våra leverantörer i Asien. Jag har tidigare jobbat med flera av dem och dessutom varit på plats och kontrollerat allt från brandsläckare, lönenivåer och arbetstider. Vi är också anslutna till BSCI och vi anlitar auktoriserad tredje part för kontroller.

Uniformsgruppen, som har tre delägare och beräknas omsätta fem miljoner kr i år, är medlem i TEKO.

Ta mig till deras hemsida!