Hej!

Vår nya webbplats är lanserad och vi hoppas att du kommer uppskatta den.
Du som redan är medlem behöver registrera ditt konto i den nya plattformen för att kunna logga in och ta del av våra medlemsförmåner.

Har du redan fått den här informationen och skapat ditt nya konto loggar du förstås in som vanligt.

Med vänliga hälsningar, TEKO

Registrera ditt konto

Procurator tar hem mångmiljonorder inom skyddskläder

Procurator tar hem mångmiljonorder inom skyddskläder

Bilden: Annica Paulsson-Haglund, produktchef kläder på ProcuratorFoto: Procurator

Skyddskoncernen Procurator i Malmö, som omsatte 1,2 miljarder kr 2015, har fått en flygande start på 2016. Annica Paulsson-Haglund, produktchef kläder med ansvar för bland annat det egna varumärket Worksafe, säger till teko.se:

– Vår nya kollektion skyddskläder Worksafe Visibility, med förhöjd synbarhet för personal inom lager och logistikbranschen, gillas av marknaden. Vilket genererat nya kunder och order i mångmiljonklassen.

Procurators tillväxtpotential finns inom befintliga kundsegment i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Estland. Procurator är ett av Sveriges ledande grossistföretag med över 30 000 artiklar i den egna webbutiken. Sortimentet är brett – allt från personlig skyddsutrustning till kontorsartiklar och emballage. Annica Paulsson-Haglund säger att Procurators klädkunder återfinns i de flesta näringar:

– Från små och medelstora företag till de riktigt stora aktörerna inom industri och hantverk, lager, logistik, service, livsmedel, brandförsvar, offentliga sektorn, kommuner och återförsäljarledet. Plus 16 egna butiker i Sverige.

Procurator kläders styrka är att företaget har lång erfarenhet av att utveckla avancerade skyddsplagg, där funktionalitet och passform är det absolut viktigaste. En del av sortimentet är specialgjort för att skydda bärare, till skillnad från vanliga arbetskläder. Procurator har en stor vana vid att jobba med kunder som ställer höga och specifika krav, exempelvis Räddningstjänsten, där plaggen är specialgjorda för att skydda brukaren i extrema situationer.
Enligt Annica Paulsson-Haglund är klädenheten i Borås, som idag sysselsätter 10 personer, en stor tillgång för Procurator tack vare att den verkliga spetskompetensen och kunnandet inom textil som idag bara finns i Borås och Sjuhäradsbygden:

– För närvarande jobbar två av våra medarbetare på heltid med produktutveckling. Den senaste kollektionen skyddskläder, Worksafe Visibility, är framtagen i Borås. När vi utvecklar ett nytt koncept gör vi det genom att lyssna på våra kunders synpunkter först. Mitt ansvar är att bestämma över sortimentet. Det kommer ständigt nya trender och material. Vi har ett produktråd med våra säljare för nyhetsuppdatering. Vi kan ta fram uppåt 20 olika provmodeller, men bara en handfull blir kvar efter noggranna tester på målgruppen. Tillverkning sker i Europa och Asien.

 

Procurator är medlem i TEKO.