Hej!

Vår nya webbplats är lanserad och vi hoppas att du kommer uppskatta den.
Du som redan är medlem behöver registrera ditt konto i den nya plattformen för att kunna logga in och ta del av våra medlemsförmåner.

Har du redan fått den här informationen och skapat ditt nya konto loggar du förstås in som vanligt.

Med vänliga hälsningar, TEKO

Registrera ditt konto

Pebes klädslar skyddar allt fler fordonssäten

Pebes klädslar skyddar allt fler fordonssäten

Bilden: – Allt fler skaffar skyddsklädslar till sina fordon, från vanliga personbilar till traktorer, för att skydda originalsätena. Den dagen fordonet byts in får man ett bättre pris, säger Bo Thomsner, VD Pebe. Foto: Pebe

Sveriges ledande tillverkare av skyddsklädslar för personbilar, lastbilar och lätta transportfordon, Pebe i Veddige, räknar med att öka omsättningen från 49 miljoner kronor i fjol till 55 miljoner i år. VD Bo Thomsner förklarar varför:

– Vi vänder oss idag mer och mer mot professionella användare. Förutom ökad försäljning av klädslar till transport- och yrkesfordon, breddar vi oss mot en ny grupp fordon, exempelvis maskiner, traktorer och bussar. En satsning som redan ökat antalet nya kunder.

Halländska Pebe ingår tillsammans med Autoform och Calix i företagsgruppen Calix Group, som ägs av Bark Invest AB. Huvudprodukten är skräddarsydda och formanpassade skyddsklädslar för olika typer av fordon. All sömnad sker vid koncernens fabrik i Polen. Design, produktutveckling, marknadsföring, ekonomi och mallning av stolar sker i Veddige. Bo Thomsner igen:

– För två år sedan köpte Pebe upp Artex bilklädseltillverkning i Mjölby. Det skulle visa sig vara en strategiskt viktig affär för vårt företag. Tack vare det är Pebe idag marknadsledare i Sverige i sitt produktsegment.

Varför investerar fordonsägare i skyddsklädslar?

– För att skydda originalsätet. Hårt slitage på säten – oavsett om det handlar om tunga lastbilar eller personbilar – innebär kostnader eller ett lägre pris den dagen fordonet byts in eller säljs. Därför skyddar allt fler originalsätet, säger Bo Thomsner och tillägger:

– Tygerna kommer från både svenska och utländska väverier. Materialen är konstläder och bomull/polyester. En klädsel för två framstolar kostar från 1500 kronor och uppåt. Kunden avgör kvalitetsnivån. Det förekommer mycket handarbete då alla klädslar är individuellt anpassade efter varje fordons stolsmodell. Det kräver en hel del manuellt arbete. Vi mallar de befintliga stolsmodellerna på plats. Därefter sker val av tyger. Vi digitaliserar mallen i ett speciellt program. Slutligen sys klädslarna upp.

Vad gör ni om ni mot förmodan inte har en mall för ett visst bilmärke?

– Då åker vi ut till närmaste märkesåterförsäljare och mallar.

I Veddige finns också företagets unika samling av 5 000 klädselmallar. Det innebär att Pebe har mallar till de flesta bilar och fordon, vilket innebär att kunden kan beställa en ny klädsel med exakt passform.

Pebe har ett välutvecklat och inarbetat återförsäljarled, bestående av påbyggare, bilimportörer, utrustningsföretag och bildelsåterförsäljare. Bo Thomsen igen:

– Pebe marknadsdför inte bara skyddskläder för fordon, vi har även ett brett sortiment av icke-klädselprodukter, allt från mattor, takboxar, hundburar och andra biltillbehör. Vår katalog finns i digital och tryckt version. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla oss på nätet där katalogen ligger ute.

Vi har ingen näthandel för privatpersoner utan webbshopen är enbart riktad till återförsäljare.

Pebe är medlem i TEKO.