Mitt Plagg tar hem ny stororder

Arbetsklädesföretaget Mitt Plagg i Sundsvall AB har tagit hem en stororder från landstingsägda Torupstvätten i Region Halland. VD Lisa Johansson säger till teko.se:
– Ordern omfattar byxor för sjukvården och löper under tre år. Tillväxten för vår del ligger inom den privata vårdsektorn i Sverige och expansionen sker bland annat med hjälp av vår inarbetade webbshop.

Det var 30 år sedan som Lisa Johanssons pappa grundade företaget. Då liksom nu är upplägget tillverkning av arbetskläder för personal inom vård och omsorg. Lisa Johansson tog över bolaget 2010. Det viktigaste och dominerande kundsegmentet är de stora landstingsägda tvätterierna, som levererar till sjukhus och vårdinrättningar.

Sedan 2001 sker all tillverkning vid en syfabrik i Bosnien som sysselsätter ett 40-tal sömmerskor. Mitt Plagg är ensam kund och det innebär flera fördelar enligt Lisa Johansson, (bilden):

– Betydligt snabbare leveranser. Som litet företag är det lätt att man hamnar i andra ledet när det kör ihop sig hos tillverkaren, men det är inget vi riskerar här, som enda kund.

Idag jobbar tre personer hos Mitt Plagg, som beräknas omsätta 14 miljoner kronor i år. Lisa Johansson är nöjd med webbshopen:

– Det första jag gjorde som VD var att lansera en webbshop. Idag kan vi konstatera att vi har breddat med helt nya kundgrupper: typ veterinärer, privata vårdcentraler, tandläkare, estetisk kirurgi, spa, massörer och kommunanställda som inte har fria arbetskläder. Vi jobbar hårt med sökordoptimering för att nå fler. Webben kommer dock aldrig att komma upp till de omsättningsnivåer som landstingen ligger på.

Hur klarar ni den dyrbara hanteringen av returer?

– För oss är det inget problem. Kunden står själv för returen vid återköp. Handlar det om byte av storlek står vi för returen tillbaka.

Enligt Lisa Johansson finns tillväxten för Mitt Plagg i Sverige:

– Export är inte aktuellt så länge vi kan fortsätta ta nya marknadsandelar i inom den privata sektorn. Vi är konkurrenskraftiga, vi har alla certifieringar som krävs vid offentliga upphandlingar, vi har hög kvalitet, snabba leveranser och bra rutiner när det gäller anbudsförfarande. Därför lägger vi allt krut i Sverigeär medlem i TEKO.

Ta mig till deras hemsida!