Hej!

Vår nya webbplats är lanserad och vi hoppas att du kommer uppskatta den.
Du som redan är medlem behöver registrera ditt konto i den nya plattformen för att kunna logga in och ta del av våra medlemsförmåner.

Har du redan fått den här informationen och skapat ditt nya konto loggar du förstås in som vanligt.

Med vänliga hälsningar, TEKO

Registrera ditt konto

Hallbergs Belysning breddar för lysande framtid

Hallbergs Belysning breddar för lysande framtid

Bilden: Hallbergs Belysning i Viskafors är Skandinaviens ledande tillverkare av lampskärmar.Foto: Hallbergs Belysning

Det går lysande för Hallbergs Belysning i Viskafors, Skandinaviens ledande tillverkare av lampskärmar. All time high förra året när det gäller försäljning och omsättning. VD Sören Hallberg förklarar varför det 71-åriga företaget lyfter:
– Vi har breddat kundbasen med hotell, restauranger, kedjeföretag och offentlig miljö. Sortimentet är bredare än för 20 år sedan, med cirka 3000 artiklar idag. Den största målgruppen är fortfarande privatmarknaden, som står för 80 procent av försäljningen.

 

Enligt Sören Hallberg är Sverige unikt på en punkt inom belysning; ingen annanstans i världen säljs det så många fönsterlampor som här:

– Ju mörkare tider utomhus ju bättre affärer för oss. Det är bara att gå ut en kväll när det är mörkt och titta runt. Oavsett om det är villor, radhus eller hyreshus så finns det lampor i nästan vartenda fönster.
Det var Sören Hallbergs far Ture som startade företaget 1945. Han jobbade då heltid på välkända textilföretaget Rydboholmsbolaget. Parallellt kunde han driva upp en egen verksamhet, som sedermera blev ett heltidsjobb. För två år sedan bytte Hallbergs Lampskärmar namn till Hallbergs Belysning. Sören Hallberg förklarar varför:

– Idag är vårt affärsområde belysning till 100 procent. Vi fokuserar på lampor, skärmar, plafonder, taklampor och glödlampor för att nämna de viktigaste produkterna. Under de senaste verksamhetsåret var omsättningen 27 miljoner kronor och målet för nuvarande räkenskapsår är 30 miljoner kronor.
Hallbergs Belysning har 17 anställda, varav två nyanställts i år. Företaget har över 80 procent av produktionen i Sverige:
– Trots att vi tillverkar i Sverige är vi lönsamma. Många kunder är glada över att vi kan sätta Made in Sweden på våra belysningar. Vi erbjuder ett brett sortiment, kompetent personal, helägda fabrikslokaler, god finansiell ställning, korta ledtider, hög modegrad och ett starkt varumärke.

Sören Hallberg menar att egen design, nära till viktiga underleverantörer, egen laminering och hög flexibilitet bidrar till framgången.

Enligt Sören Hallberg är det inte aktuellt med någon egen nätbutik:
– Man vet aldrig vad som kan hända i framtiden, men i nuläget skulle våra 700 återförsäljare uppfatta det som att vi konkurrerar med dem. Våra produkter finns redan ute på nätet tack vare våra återförsäljare, som har egna nätbutiker.

Hallbergs Belysning är medlem i TEKO.