De omsätter 60 miljoner på fönstermiljö

Den 1 juni i år slog fyra svenska inredningsföretag ihop sina respektive verksamheter i ett enda bolag Primetex AB. Affärsidé: Kundspecifika lösningar för fönstermiljö både in- och utvändigt. VD Mikael Lidetoft, 52 år, räknar med att omsätta 60 miljoner första året:
– Konceptet består av hela paket från måttagning och sömnad av gardiner till montering av markiser. Vi jobbar primärt med svenska gardintillverkare.

Bakom det samägda bolaget står Ateljé Möbelservice Malmö, Andebratt InredningarGöteborg, Ah:s group Norrköping/Linköping och AL-Design Stockholm. VD Mikael Lidetoft förklarar fördelarna med den nya konstellationen:

– Nu har vi skapat nya möjligheter inom logistik och försäljning. Vi är dessutom en stark ekonomisk partner, vilket ger kundfördelar. Idag har Primetex över 50 medarbetare i Stockholm, Göteborg, Norrköping, Linköping, Malmö och är även representerade i Kalmar och Östersund. Det handlar om sömmerskor, montörer, tapetserare och säljare. Affärsidén är att jobba mot kontor och offentlig miljö, både inom privata och offentliga sektorn.

– Vi är specialister på inredning i fönstermiljö. Det omfattar textil inredning i form av gardiner och solskydd på insidan och markiser och andra typer av solskydd på utsidan. Vi ger förslag på helhetslösningar från måttagning till slutmontering. All sömnad sker vid våra anläggningar i Sverige, säger han.

Svenska gardintillverkare som Ludvig Svensson och Almedahls är stora leverantörer till Primetex:
– Vi jobbar både med svenska och utländska certifierade tygleverantörer. Det beror helt på vad kunden efterfrågar. Men de svenska företagen är helt klart stora leverantörer till oss tack vare deras höga kvalitet och design.
Primetex kunder är både stora och små. Det kan röra sig beställningar som omfattar två längder upp till tusen gardinvåder. 

Nyligen vann Primetex en upphandling som direkt gav en mångmiljonorder från den offentliga sektorn, stat, kommun och landsting är genomgående stora kunder. Året som gått har varit hektiskt med ytterligare avtal med Transportstyrelsen där hela deras nya kontor i Norrköping försågs med nya gardiner. 

Mikael Lidetoft säger att marknadsföringen fungerar bra tack vara att företaget jobbar med både egna säljare och olika inredare, projektörer och företag. Fler och fler lära känna oss tack vare det.

Primetex främsta styrka är helheten menar Mikael Lidetoft:
– Våra kunder behöver mer än bara metervara. De vill ha en paketlösning. Därför behöver de våra tjänster i form av helhetslösningar som konsultation, sömnad, tapetsering och montering. Just nu sysselsätter vi 17 sömmerskor i Göteborg, Malmö, Stockholm och Norrköping. Vi har även tapetserare i Malmö. Vi har kontroll över hela tillverkningskedjan. Det innebär kundtrygghet.

Enligt Mikael Lidetoft finns tillväxten för Primetex i Stockholm:
– Vi kommer att öka betydligt mer där i framtiden. Däremot är export nedprioriterat även om vi gör jobb utanför Sveriges gränser. 

Primetex är medlem i TEKO.

Ta mig till deras hemsida!