Hej!

Vår nya webbplats är lanserad och vi hoppas att du kommer uppskatta den.
Du som redan är medlem behöver registrera ditt konto i den nya plattformen för att kunna logga in och ta del av våra medlemsförmåner.

Har du redan fått den här informationen och skapat ditt nya konto loggar du förstås in som vanligt.

Med vänliga hälsningar, TEKO

Registrera ditt konto

Så ska Sjuhäradsregionen stärka konkurrenskraften i textil- och modeindustrin

Så ska Sjuhäradsregionen stärka konkurrenskraften i textil- och modeindustrin

Textilhögskolan i Borås har genomfört en studie om vad som krävs för att öka konkurrenskraften och produktionen i textil- och modeindustrin i Sjuhäradsregionen. Resultaten visar att det finns ett antal nyckelområden för att lyckas:

  • Korta ledtider
  • Extremt hög kvalitet på produkterna
  • Skräddarsydda lösningar

Samma områden, tillsammans med specialisering av produkt/produktion, visade sig i studien leda till ytterligare stärkt konkurrenskraft och ökad produktion i området. Samtidigt visar resultaten i studien att det finns några viktiga utmaningar för industrin att möta, till exempel kostnader och industrins flexibilitet inklusive bristen på utbildad arbetskraft i branschen.

Resultaten i studien kan fungera som vägledning för att utveckla företagandet i regionen och för att fatta rätt strategiska beslut för en hållbar och konkurrenskraftig bransch.

Följande företag deltog i studien: Bamatex AB, Cansocks AB, Christina Edursdotter AB, Dahléns Konfektion AB, Ekelund, Linneväveriet i Horred AB, FOV Fabrics AB, Hobby Reklam AB, Korallen AB, Liturgisk Utrustning i Hökerum AB Kihléns Konfektion, Ludvig Svensson AB, Margret Gardinkonfektion AB, Myrås Gardin & Textil AB, Nilörn AB, Nordiska Etikettbolaget AB, Rydboholms Textil AB, Sätila of Sweden AB, Seger Europe AB, Syverket i Borås AB, Tobex AB

Läs hela studien här.

Den 7 september arrangeras en workshop med anledning av studien och resultaten. Läs mer om eventet här.