Sätila Vision – mössor att synas och träna i

Till vintern 2015/2016 lanserar Sätila of Sweden en ny generation mössor med fokus på synlighet och funktion. Sätila Vision sätter en ny standard med avancerade mössor som kombinerar modern design med tekniska funktioner som god andasförmåga, hög värme och överlägsen synlighet.

Sätila Vision

Sätila of Swedens senaste produktsortiment, Sätila Vision, vänder sig till dem som söker en aktiv livsstil. I sortimentet finns något för alla, oavsett om man söker en snygg, sportig, mössa en tidig morgon i löparspåret eller en riktigt varm mössa på kvällspromenaden. De tunna mössorna är tillverkade i olika tekniska material som exempelvis visibility-garn i mjuk akryl med hög synlighet som ger trygghet vid sämre ljusförhållanden samt fukttransporterande Coolmax® och värmande merinoull som erbjuder en hög komfort utifrån olika aktivitetsnivåer. Några mössor har även kompletterats med en reflekterande tråd som både är en snygg designdetalj och ger en överlägsen synlighet.

– När man rör sig utomhus och det är mörkt vill man känna sig trygg och säker genom att vara synlig. Vi har sett hur detta har överförts till kläder, som jackor och byxor, och skor. Nu lanserar vi tekniskt avancerade mössor med hög kvalitet, funktion, komfort och synlighet, säger Maria Stockefors, vd för Sätila of Sweden.

Svenskt hantverk sedan 1896

Sätila of Sweden grundades 1896 och verksamheten bedrivs än idag på samma ort som allt började för snart 120 år sedan. Företaget har genom åren gjort sig känt för sin design och höga kvalitet som uppskattats av såväl outdoor-entusiaster och äventyrare som av personer som söker funktionella produkter i vardagen. Sätila är idag närvarande i Norden, Europa och Asien. Sätilas produktion är alltjämt förlagd i Sverige där även alla mössor i Sätila Vision-sortimentet stickas.

– Sätila har en lång tradition och har utvecklat en kunskap och skicklighet kring tillverkning av mössor, halsdukar och stickade accessoarer som sitter i händerna på medarbetarna. Med Sätila Vision omsätter vi denna kunskap och skicklighet i moderna produkter som är unika på marknaden, avslutar Maria Stockefors, vd för Sätila of Sweden.

För ytterligare information, kontakta:

Sätila of Sweden AB

Maria Stockefors, vd

Tel: 070-888 23 02

E-post: maria@satila.com

www.satila.com

 

Lotta Persson, brand manager

Tel 0706-602989

E-post: lotta@satila.com