Hej!

Vår nya webbplats är lanserad och vi hoppas att du kommer uppskatta den.
Du som redan är medlem behöver registrera ditt konto i den nya plattformen för att kunna logga in och ta del av våra medlemsförmåner.

Har du redan fått den här informationen och skapat ditt nya konto loggar du förstås in som vanligt.

Med vänliga hälsningar, TEKO

Registrera ditt konto

Textilföretaget Engtex i stark tillväxt – delar vinsten med de anställda

Textilföretaget Engtex i stark tillväxt – delar vinsten med de anställda

Engtex i Mullsjö och Ulricehamn tillverkar tekniska textilier för industrin och är i dag världsledande inom sågskydd till motorsågsbyxor. Företaget har nyligen öppnat en helt ny fabriksanläggning i Ulricehamn och verksamheten går riktigt bra. Nu delar Engtex ut vinstpremie till alla anställda.

– Det är ett sätt för oss att visa uppskattning till vår personal och något vi gör varje år. Baserat på 2017 års resultat så blev bonusen cirka 31.000 kronor per anställd. Det får de som arbetat fullt ut under året, berättar Patrik Johansson, vd på Engtex.

Under 2017 har Engtex haft en stark tillväxt och omsättningen blev cirka 166 miljoner kronor. Det kan jämföras med 140 miljoner kronor under 2016. I slutet av 2017 startade företaget dessutom en helt ny produktionsanläggning i Ulricehamn.

– Det har gått fantastiskt bra och vi har haft ett av våra bättre år över hela verksamheten. Vi har ökat på alla våra försäljningsområden, till exempel har vi också fått bra fart på vårt nya försäljningsområde som handlar om skydd för fordon och byggnader mot inbrott. Där finns marknaden i Australien, USA, Europa och Asien, berättar Patrik Johansson.

Tekniska textilier ger stora möjligheter

Engtex i Ulricehamn tillverkar textilier till bilindustrin, asfaltsarmering samt förstärkningstextilier som beläggs med PVC. Fördelen med produkterna inom takbeklädnad är hållbarheten. Det är helt enkelt ett bättre alternativ än tjärpapp och används t ex på större industribyggnader. Vid anläggningen i Mullsjö tillverkar Engtex världsledande sågskydd till motorsågsbyxor. Produkterna säljs över hela världen under varumärket Avertic och huvudmarknaden finns i Europa och USA, med Kanada, Ryssland och Japan som potentiella tillväxtmarknader. Engtex har ett brett spektrum av produktområden i verksamheten vilket visar på möjligheterna för företaget och den tekniska textilbranschen.

Totalt har Engtex 60 anställda i dag och har ökat med 6–7 anställda det sista halvåret och planerar att rekrytera ytterligare personal. Satsningen på den nya anläggningen i Ulricehamn har ännu inte kommit igång för fullt men där finns ytterligare möjligheter att växa de kommande åren. Att prioritera personalen är extra viktigt då det är svårt att hitta kvalificerad personal.

– Personalen är ju ovärderlig för oss och det är kul att kunna lyfta fram dem och visa att vi värdesätter deras arbete och kompetens. Det är jätteviktigt att få behålla den duktiga personal vi har. Genom att inspirera och motivera personalen hoppas vi kunna få en bra framtid både för företaget och personalen, avslutar Patrik Johansson.

Engtex är medlem i TEKO


Text: Henrik Eriksson, kommunikatör TEKO, Sveriges Textil- & Modeföretag