Hej!

Vår nya webbplats är lanserad och vi hoppas att du kommer uppskatta den.
Du som redan är medlem behöver registrera ditt konto i den nya plattformen för att kunna logga in och ta del av våra medlemsförmåner.

Har du redan fått den här informationen och skapat ditt nya konto loggar du förstås in som vanligt.

Med vänliga hälsningar, TEKO

Registrera ditt konto

TEKO lanserar hållbarhetsguide för textil- och modebranschen

TEKO lanserar hållbarhetsguide för textil- och modebranschen

TEKO, Sveriges Textil- & Modeföretag har lanserat en hållbarhetsguide för företag som vill börja arbeta med hållbarhet. Guiden är tänkt som en vägledning och introduktion till hållbarhetsområdet. I guiden beskrivs bland annat hur du som företag kan komma igång med hållbarhetsarbetet, de olika verktyg och standarder som finns samt varför hållbarhet är viktigt. 

– Vi är en bransch som ofta har långa och komplicerade leverantörskedjor som spänner över flera länder eller kontinenter och det komplicerar arbetet med hållbarhet. För att kunna prioritera krävs att du som företag kan skaffa en övergripande koll på de olika frågorna och sedan identifiera de som ligger närmast din verksamhet och vad som känns viktigast. Den här guiden är en grund för att starta hållbarhetsarbetet, säger Cecilia Tall, generalsekreterare TEKO.

Hållbarhetsguiden har arbetats fram av projektledaren Anna Olsson på TEKO som ofta hjälper TEKO:s medlemsföretag med olika typer av hållbarhets- och märkningsfrågor.

– Hållbarhet är ett ämne som ligger högt upp på våra medlemsföretags agenda. Att ta ställning för hållbarhet och driva sitt företag på ett sådant sätt kan vara avgörande för ett företags konkurrenskraft. Konsumenterna blir allt mer medvetna och efterfrågar produkter och tjänster av hög kvalitet som dessutom tillverkats på ett schysst sätt. Förhoppningsvis kan vår guide hjälpa företag på vägen mot att bli mer hållbara, säger Anna Olsson.

Hållbarhetsguiden är en bra vägledning för företag som vill börja arbeta mer hållbart

Beställ TEKO:s hållbarhetsguide

TEKO:s hållbarhetsguide kan beställas via info@teko.se och kostar 125 kronor (exklusive moms) för medlemsföretag i TEKO. För övriga kostar hållbarhetsguiden 150 kronor (exkl moms). Varje medlemsföretag i TEKO har dessutom fått 1 exemplar kostnadsfritt via posten.

Läs mer om TEKO:s hållbarhetsarbete här