Hej!

Vår nya webbplats är lanserad och vi hoppas att du kommer uppskatta den.
Du som redan är medlem behöver registrera ditt konto i den nya plattformen för att kunna logga in och ta del av våra medlemsförmåner.

Har du redan fått den här informationen och skapat ditt nya konto loggar du förstås in som vanligt.

Med vänliga hälsningar, TEKO

Registrera ditt konto

Nytt lagförslag – skärpt straff för bluffakturor

Nytt lagförslag – skärpt straff för bluffakturor

Falska fakturor är ett allvarligt problem för företagare och privatpersoner. Bara under det senaste året uppskattas företagare och privatpersoner ha betalat upp till en miljard kronor i falska fakturor enligt Svenska Dagbladet.

För att komma till rätta med detta föreslår regeringen att det införs ett nytt brott: ”grovt fordringsbedrägeri”, som innebär en kriminalisering på ett tidigare stadium än för närvarande. Enligt förslaget ska det vara straffbart att i vilseledande syfte rikta betalningsuppmaningar till en vidare krets av mottagare. Att mottagarna lidit eller riskerat att lida någon ekonomisk förlust behöver därmed inte längre visas.

Straffskalan föreslås vara fängelse i lägst sex månader och högst sex år. De nya reglerna föreslås träda i kraft den 1 juli 2017, skriver regeringen i ett pressmeddelande. Förslaget presenterades i en statlig utredning redan under den förra regeringen då Beatrice Ask var justitieminister. I dag är hon ordförande för riksdagens justitieutskott.

Är ditt företag medlem i TEKO och har fått en bluffaktura? Mejla cecilia.tall@teko.se så hjälper vi dig med handläggningen!

Läs mer om lagförslaget på regeringskansliets webb här

Mer information om hur du hanterar en bluffaktura finns på Kronofogdens webb här

 

mother bride dresses