Hej!

Vår nya webbplats är lanserad och vi hoppas att du kommer uppskatta den.
Du som redan är medlem behöver registrera ditt konto i den nya plattformen för att kunna logga in och ta del av våra medlemsförmåner.

Har du redan fått den här informationen och skapat ditt nya konto loggar du förstås in som vanligt.

Med vänliga hälsningar, TEKO

Registrera ditt konto

Fristads Kansas tar hem stororder från Bravida

Fristads Kansas tar hem stororder från Bravida

Arbetsklädestillverkaren Fristads Kansas i Borås har tecknat nytt avtal med ett uppskattat ordervärde på ca 25 miljoner kronor över tre år avseende hantverkskläder. Beställare är installationsjätten Bravida. Peter Nilsson, Key Account Manager vid Fristads Kansas, förklarar varför Bravida valde Boråsföretaget:

– Vi uppfyller de krav som Bravida har vad gäller kvalitet, sortiment, prisbild och leveranssäkerhet. Vi har samarbetat med dem sedan 2009.

Lars Korduner, Chief Procurement Officer vid Nordens största installationsföretag Bravida med över 9 000 anställda, förklarar varför Bravida förnyat avtalet med Fristads Kansas i Borås:

– De är nordiskt geografiskt täckande, har bra kvalitet och funktion på arbetskläderna, och har en effektiv leveransmuskel till Bravidas avdelningar genom sin återförsäljare i Sverige.

Bravida omsatte över 14 Mdr SEK 2015 och är Nordens främsta totalleverantör av tekniska installations- och servicetjänster för fastigheter. Bravida finns på cirka 140  orter i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Bravida Holding AB är ett publikt bolag och noterat på Nasdaq Stockholm sedan oktober 2015.

Bravida är organiserade i sex divisioner, tre i Sverige, en i Norge, en i Danmark och en i Finland. Företaget erbjuder en heltäckande specialistkompetens inom el, värme, sanitet och ventilation. Inom dessa teknikområden verkar företaget över hela installationsprocessen, från design och projektering till installation och service.

Peter Nilsson igen:

– Varumärket Fristads Kansas är en del av Fristads Kansas Group och är Europas största leverantör av arbets- och profilkläder. Inom koncernen finns bland annat varumärkena Martinson, Hejco och Bragard. Fristads Kansas Group finns i 24 länder och har tre egna tillverkningsenheter i Europa. Koncernen omsätter en halv miljard Euro och sysselsätter 2 000 anställda.

Peter Nilsson pekar på några av Fristads Kansas framgångsfaktorer:
– Lång närvaro på marknaden. Sedan 1925 har vi tillverkat ändamålsenliga arbetskläder i högsta kvalitet med bra passform, funktionalitet och design. Vi har ett stort kunnande när det gäller textil i allmänhet och design i synnerhet. Lägg därtill en dedikerad säljkår och sist men inte minst ett stort fokus på vad slutanvändaren kräver av sina arbetskläder.

Huvudkontoret ligger i Borås, vilket är en fördel enligt Stefan Dinér, VD Fristads Kansas Sverige:

– Att basen för koncernledningen finns här är positivt. Rent praktiskt är det bra att ledningen sitter nära kunderna och där alla aktiviteter pågår. Samtidigt uppnår koncernen en bättre effektivitet med kortare och enklare beslutsvägar.

Det var den 11 maj 2015 som danskarna Michael Hauge Sørensen, före detta operativ chef för skojätten ECCO, och investeraren Christian Dyvig, styrelseledamot i Falck och Lundbeck Foundation, tog över Fristads Kansas.

Fristads Kansas är medlem i TEKO.