Hej!

Vår nya webbplats är lanserad och vi hoppas att du kommer uppskatta den.
Du som redan är medlem behöver registrera ditt konto i den nya plattformen för att kunna logga in och ta del av våra medlemsförmåner.

Har du redan fått den här informationen och skapat ditt nya konto loggar du förstås in som vanligt.

Med vänliga hälsningar, TEKO

Registrera ditt konto

Årets stipendiater från TEKO och Swedish Fashion Council

Årets stipendiater från TEKO och Swedish Fashion Council

Våren är studenternas tid och flera textil- och modeutbildningar har haft slututställningar, bland annat Textilhögskolan i Borås och Beckmans Designhögskola i Stockholm. Sedan 2010 uppmärksammar TEKO och Swedish Fashion Council (SFC) avgångsstudenter vid Beckmans Designhögskola och Textilhögskolan i Borås genom utdelning av priset Årets stipendiat. Tre stipendier om vardera 12 500 kronor delas ut till de mest framstående avgångsstudenterna inom modedesign samt textildesign. Ett stipendium går till modedesign vid Beckmans Designhögskola och två stipendier, modedesign samt textildesign, till Textilhögskolan i Borås. Dessa stipendier är inte ansökningsbara utan delas ut av en jury bestående av TEKO och SFC.

Beckmans Designhögskola

På Beckmans var det Alecsander Rothschild med kollektionen ”Love Letter” som blev Swedish Fashion Councils och TEKO:s stipendiat för 2017. Kollektionen ”Love Letter” utforskar det maskulina vs det feminina och skapar en hedonistisk värld som vill bana vägen för ett maktskifte. Motiveringen till stipendiet lyder: ”En kollektion som utmanar och strålar av egen kraft, är skickligt genomförd både i sin helhet och detalj. Med stor samtidsrelevans och en önskan att flytta fram modets positioner samt en personlig frihet att uttrycka sig bortom traditionella ramverk. Vi välkomnar mode som safe space,”.

Alecsander Rotschild

Textilhögskolan i Borås

Textilhögskolans examensutställning EXIT17 den 31 maj presenterades examensarbeten från samtliga utbildningar. Arbetena visades upp i form av utställningar, mode- och filmvisningar. För Textildesignstudenterna var det vernissage. De två stipendiaterna från TEKO och Swedish Fashion Council blev Agatha Ciechomska för arbetet ”Colour in loops” och Camilla Arnbert för arbetet med kollektionen ”Scattered print gathered form”.


Fr v: Cecilia Tall, TEKO, Camilla Arnbert, Agatha Ciechomska, Sofia-Li Molin, SFC. Foto: Peter Håkansson.