Hej!

Vår nya webbplats är lanserad och vi hoppas att du kommer uppskatta den.
Du som redan är medlem behöver registrera ditt konto i den nya plattformen för att kunna logga in och ta del av våra medlemsförmåner.

Har du redan fått den här informationen och skapat ditt nya konto loggar du förstås in som vanligt.

Med vänliga hälsningar, TEKO

Registrera ditt konto

TEKO:s generalsekreterare summerar året och blickar framåt

TEKO:s generalsekreterare summerar året och blickar framåt

Nu har det snart gått ett år sedan jag började på TEKO, ett bra och intensivt år med många reflektioner. Att så här års blicka tillbaka och lära av det som skett under året, både det som blev bra och ibland mindre bra, känns naturligt. Vi har under året välkomnat 14 nya medlemmar och är nu 210 företag i förbundet, vilket är fantastiskt. Förhoppningsvis är vi minst 220 innan nästa år är slut. Under 2017 fyller förbundet 110 år, vilket vi såklart ska fira. Det återkommer vi till under hösten. Branschen går bra, exporten blomstrar och vi ökar antalet medarbetare i våra befintliga företag. En kul tid att få vara med.

Under året har jag haft förmånen att få träffa många medlemsföretag. Vi talar om hur ni vill se att TEKO utvecklas in i framtiden och vilka medlemsnyttor ni ser. Under 2017 hoppas jag få träffa ännu fler företag, annars tar jag gärna emot förslag på e-post (eller en inbjudan till besök!).

Året har innehållit många stora världshändelser, bland annat Brexit, USA-valet och stora flyktingströmmar. Men också händelser av mer TEKO-nära karaktär: en stor remiss om CMR-ämnen i början av året, diskussioner med skogsprogrammet om att etablera produktion av närodlad textil, Naturvårdsverkets uppdrag om textilavfallet i Sverige och massor med annat. Stort och smått alltså och vi återkommer med uppdateringar under 2017 inom samtliga områden. Ni kan börja med att boka in den 16 maj då vi har planerat årsmöte.

Dessutom pågår arbete med att validera och kompletteringsutbilda de flyktingar som har textil kompetens, något textilbranschen är van att göra sedan generationer tillbaka, allt för att vi ska kunna matcha den nyanlände till ett relevant jobb. Vi arbetar med digitalisering av både produktion och konfektion för att säkerställa en modern produktionskedja. Samt massor av arbeten för att ta fram nya hållbara textilmaterial för att ta vår bransch till nästa fas med hållbara cirkulära flöden.

Otroligt mycket spännande arbete alltså, ni följer uppdateringarna här på hemsidan samt på Facebook (TekoSverige) och Twitter. Sedan en månad tillbaka finns vi också på Instagram (Teko_Sverige).

Insatserna under 2016 bådar gott för 2017 och framåt också. Det gäller att fokusera vårt arbete på uppgifter där våra insatser gör skillnad och ger maximal medlemsnytta. Detta gör jag långtifrån ensam, ett stort tack till alla som bidragit!

Cecilia Tall, generalsekreterare TEKO

discount designer bridesmaid dresses