Hej!

Vår nya webbplats är lanserad och vi hoppas att du kommer uppskatta den.
Du som redan är medlem behöver registrera ditt konto i den nya plattformen för att kunna logga in och ta del av våra medlemsförmåner.

Har du redan fått den här informationen och skapat ditt nya konto loggar du förstås in som vanligt.

Med vänliga hälsningar, TEKO

Registrera ditt konto

Syverket växer – erbjuder hela kedjan inom textilproduktion i Sverige

Syverket växer – erbjuder hela kedjan inom textilproduktion i Sverige

Bilden: Johan Käll, ägare till Syverket Foto: TEKO

Syverket i Borås jobbar till största delen med lönsömnad, provsömnad och utvecklingsuppdrag för olika kunder. Nu har företaget förvärvat Stenwall & Ljungkvist Datorgradering som är experter på mönsterkonstruktion, gradering, produktionsunderlag, läggbilder med mera. Resultatet är något helt unikt i Sverige, enligt Johan Käll, vd och ägare på Syverket.

– Målsättningen är att skapa en modern konsultbyrå som kan hjälpa företag med produktutveckling, mönsterkonstruktion och underlag till textilproduktion, säger Johan Käll på Syverket. Tillsammans med vår verksamhet på Syverket så blir det optimalt för kunder som vill ha hjälp med hela tillverkningskedjan, från idé och mönsterkonstruktion till produktutveckling och sömnad. Det är unikt på den svenska marknaden idag.

SL Datorgraderings tidigare ägare Peter Ljungkvist kommer att arbeta kvar på företaget under 2018 och 2019 för att säkerställa ett smidigt övertagande. Sedan november är också Lotta Petersson nyanställd på företaget. Hon har 30 års erfarenhet av textilbranschen från bland annat Fristads, Helly-Hansen, Tenson, PelleP med flera.

Peter Ljungkvist från SL Datorgradering lämnar över till Johan Käll från Syverket

Välkända kunder

Syverket är beläget mitt i centrala Borås och grundades 2003.  Företaget ägs av Johan Käll och har hjälpt många kända företag genom åren med produktion, till exempel Alexander Stutterheim vars första kollektioner av de välkända regnjackorna syddes av Syverket.

Ett av Syverkets största uppdrag är sömnad till specialskyddskläder för högtryckstvätt och saneringsarbete, ett område där det ställs höga krav på noggrannhet i sömnaden och att allting håller högsta kvalitet. Andra exempel på produkter som Syverket utvecklar och tillverkar tillsammans med sina kunder är t-shirts, regnkläder, jackor, jeans, chinos, hemtextil och inredningsdetaljer samt jakt- och fisketextil och sportkläder.

På Syverket arbetar i dag 7 anställda och hos SL Datorgradering arbetar 2 personer. Enligt Johan Käll är det många i företagets omgivning som ser mycket positivt på nyheterna.

– Vi märker redan positiva signaler från våra kunder så det här känns otroligt kul och spännande. Att kunna erbjuda hela textilproduktionskedjan i Sverige är fantastiskt och alla intresserade är förstås välkomna att kontakta oss.

Syverket är medlem i TEKO


Text av: Henrik Eriksson, kommunikatör TEKO