Hej!

Vår nya webbplats är lanserad och vi hoppas att du kommer uppskatta den.
Du som redan är medlem behöver registrera ditt konto i den nya plattformen för att kunna logga in och ta del av våra medlemsförmåner.

Har du redan fått den här informationen och skapat ditt nya konto loggar du förstås in som vanligt.

Med vänliga hälsningar, TEKO

Registrera ditt konto

Syverket tillverkar superbyxa för åäö

Syverket tillverkar superbyxa för åäö

Syverket i Borås jobbar till största delen med lönsömnad, provsömnad och utvecklingsuppdrag för olika kunder. Nu har de fått i uppdrag att tillverka företaget åäö:s nya ”superbyxa”, en kostymliknande byxa som är både vatten- och fettavvisande och samtidigt miljömärkt.

– Det är jätteroligt och ett bevis på att vår sömnad håller högsta kvalitet. Vi hoppas förstås att konsumenterna gillar byxorna. Det är också kul att åäö vill tillverka i Sverige och ser en fördel med det och vårt kunnande, säger Johan Käll, ägare till Syverket.

Produktionen har startat och Syverket har levererat ett hundratal byxor i olika omgångar. Det speciellt framtagna materialet med fyrvägsstretch ställer krav på sömnaden.

– Vi har testat och provat och hittat det optimala sättet att sy på. Det är fortfarande en nålsöm som ska kunna tänjas ut tillsammans med materialet, så det är inte den lättaste byxan att sy, men det blir ju en riktig kvalitetsbyxa som är snygg och enkel att sköta om, säger Johan Käll.

Bekvämt, snyggt och hållbart

Byxorna finns i fyra olika färger och kan beställas via åäö:s webbsajtaaosweden.se. Här finns även möjlighet att beställa tid för att prova byxorna på plats i Stockholm hos åäö:s kontor och showroom.

– Jag har själv provat byxorna när jag varit på resa och då passar de perfekt eftersom det är en fördel med bekväma byxor som ändå känns snygga, säger Johan Käll. En annan sak med byxorna är att de andas och torkar snabbt. Det är lite som att ha på sig funktionskläder, passformen är optimal samtidigt som du får kvalitet, hållbarhet och funktion.   

Johan Käll, ägare till Syverket

Viktigt att tillverka i Sverige

Tanken bakom superbyxan väcktes när Johan Wellander, grundare av åäö, var på resande fot och insåg att jeans var både opraktiska och obekväma. Därefter följde flera år av utveckling och framtagning av prototyper innan den färdiga byxan kändes optimal och redo för marknaden. Det högteknologiska tyget är Blue Sign-certifierat och har utvecklats av ett schweiziskt företag i samarbete med åäö:s designer.

– Det är verkligen en riktigt fin byxa som lever upp till våra krav på design, kvalitet och funktion och inte minst hållbarhet. Vi har ett väldigt gott samarbete med Syverket som är jättekompetenta och har en hög servicenivå. De har lyssnat på våra önskemål genom hela utvecklings- och produktionsfasen, berättar Johan Wellander, grundare till åäö.

En viktig grundtanke som funnits med från början är att byxorna ska tillverkas i Sverige. Det har sin förklaring i Johan Wellanders många resor världen över som entreprenör.

– Man blir nästan lite blyg när människor från andra delar av världen pratar så oerhört positivt om Sverige. Och det ville jag ta vara på, och helt enkelt göra något bra av det svenska ursprunget. Vi har gått in med själ och hjärta i det här projektet och utmaningar finns ju hela tiden, inte minst vad gäller prisfrågan, säger Johan Wellander.

Människor ska kunna leva på sin lön

I dag krävs stora produktionsvolymer och ständigt låga priser för att kunna konkurrera på modemarknaden. Något som gör att mindre företag inte är prioriterade hos fabrikerna ute i världen, enligt Johan Wellander.

– Vi tror på tanken att människor ska kunna leva på sin lön. Sedan ligger våra byxor i ett premiumsegment vilket gör det möjligt för oss att kunna tillverka i Sverige. Vi kommer också att utveckla samarbetet med Syverket efter hand och i takt med det så kommer arbetet att bli mer kostnadseffektivt, säger Johan Wellander.

åäö har Stockholm som bas. Produkterna kommer säljas via pop-up-butiker och ett antal få utvalda återförsäljare. Alla produkter säljs redan i dag via webbshopen där kunderna enkelt kan göra sin beställning. åäö skickar fraktfritt över hela världen.

– Vi har fått fantastisk respons från kunderna. Det blir en oerhört spännande tid framöver, avslutar Johan Wellander.

Syverket är medlem hos TEKO

Läs mer om åäö här.