Hej!

Vår nya webbplats är lanserad och vi hoppas att du kommer uppskatta den.
Du som redan är medlem behöver registrera ditt konto i den nya plattformen för att kunna logga in och ta del av våra medlemsförmåner.

Har du redan fått den här informationen och skapat ditt nya konto loggar du förstås in som vanligt.

Med vänliga hälsningar, TEKO

Registrera ditt konto

Seger stickar grönare strumpor

Seger stickar grönare strumpor

Ett ökat fokus på miljö och hållbarhet innebär att Seger går över till att helt och hållet använda förnyelsebar energi under 2017.

– Vi har en historia som ett familjeföretag. Det betyder att vi ofta tänker på kommande generationer och vill självklart lämna ett arv av företagets kultur och kunskap efter oss. Men vi vill också lämna över en bra värld och frisk natur. Detta ställer höga krav på vårt agerande i miljöfrågor idag.

Orden är Per Segerqvists, vd på Seger, då han berättar om Segers satsning på att producera med förnyelsebar energi i form av vindkraft.

I samband med att företaget fyller 70 år 2017, kommer man att helt och hållet gå över till att använda energi från vindkraft i produktionen, vilket är ett steg närmare en helt grön produktion på fabriken i Röshult.

– Vi har funnits på samma plats i sju decennier – här på landsbygden i Västergötland, Sverige. Att behålla produktionen här hemma så länge är bara det en bedrift som inte många klarat.

Per Segerqvist fortsätter:

– Det innebär såklart minskad miljöpåverkan med kortare transporter och en bra översikt över resurshushållningen. Nackdelen med att ligga på landsbygden, har varit bristen på valmöjligheter. När vi nu får chansen att köpa energi från en grön källa, så är vi bland de första att skriva på ett avtal.

Under Segers 70 år har mycket i världen ändrats. Inte minst synen på vår planet. Seger har under lång tid strävat efter att minimera sina spår i naturen. Arbetet med att återvinna material, minska avfall och skapa långsiktiga lösningar för att minska miljöpåverkan ingår i det dagliga arbetet på fabriken i Röshult. Då det gäller materialvalen i produktionen finns flera alternativ som visar särskild miljöhänsyn, till exempel Bamlana från bambufiber och EXP 4.0-behandlad merinoull – en unik ullbehandling som sänker vattenförbrukningen med upp till 50 % och minskar behovet av kemikalier i tillverkningsprocessen. Det är också den första ullbehandlingen som lever upp till de hårda kraven för miljömärkningar som GOTS, Bluesign och Oeko Tex.

För mer information, kontakta:

Seger Europe AB

Per Segerqvist, Verkställande Direktör

Tel: 0321-26003