Hej!

Vår nya webbplats är lanserad och vi hoppas att du kommer uppskatta den.
Du som redan är medlem behöver registrera ditt konto i den nya plattformen för att kunna logga in och ta del av våra medlemsförmåner.

Har du redan fått den här informationen och skapat ditt nya konto loggar du förstås in som vanligt.

Med vänliga hälsningar, TEKO

Registrera ditt konto

Rekotex prisas för sitt hållbarhetsarbete

Rekotex prisas för sitt hållbarhetsarbete

Modeföretaget Rekotex från Borås är ett av företagen som i dag har fått ta emot priset Encouragement for Action 2018 för sitt hållbarhetsarbete vid en ceremoni i Stockholm Fashion District. Rekotex är medlem i TEKO och grundaren Marie Jonsson säger så här om priset:

– Det känns enormt hedrande med den tuffa konkurrensen som det var bland de nominerade och det ger ju en härlig skjuts framåt i min satsning. Det kan ju också öppna möjligheter till nya samarbeten framöver nu när fler känner till Rekotex.

Marie Jonsson, grundare av Rekotex vid prisceremonin i Stockholm Fashion District

Digital plattform för överblivna kvalitetstyger

Rekotex i Borås har lanserat en digital plattform där textilföretag kan sälja överblivna kvalitetstyger, något som också blir till nytta för mindre företag som kan få tillgång till kvalitetstyger. Ett välkänt problem inom textil- och modebranschen är just tygproducenternas kvantitetskrav där textilföretag måste handla stora mängder tyg för att få tillgång till materialet.

Rekotex vann priset i kategorin Closing the Loop. Motiveringen till utmärkelsen lyder:

”En spännande start-up med fokus på resurseffektivisering genom att tillgängliggöra redan befintligt material. Win-win-win för tillverkare, designers och planeten.”

Läs mer om Rekotex här

Cecilia Tall, generalsekreterare TEKO, var en av jurymedlemmarna i kategorin Closing the Loop. Hon säger så här om vinnaren:

– Det är spännande med nya företag som Rekotex som  tar tillvara på affärsmöjligheterna som den cirkulära ekonomin ger och vi tycker förstås att det är extra roligt när det är ett medlemsföretag.

Övriga vinnare i andra kategorier i Encouragement for Action 2018 var Filippa K, We Are Spin Dye och Swedish Stockings. Enligt Stockholm Fashion District är de vinnande företagen föregångare inom hållbarhet och har tack vare nya affärsmodeller, ny teknologi och ett starkt intresse att utveckla nya idéer och kommunicera sina värderingar uppmärksammats av modebranschen.

Övriga nominerade TEKO-företag i de olika kategorierna var Korallen, Deadwood, Tretorn och Mini Rodini.

Stort grattis till alla nominerade och vinnare!

Läs mer om Encouragement for Action och Stockholm Fashion District här