Ivanhoe stärker sitt hållbara fokus – lanserar ”Supergreen”-serie

Ivanhoe stärker sitt hållbara fokus – lanserar ”Supergreen”-serie

Bilden: Den nya Supergreen-kollektionen från Ivanhoe använder endast GOTS-certifierade ullgarnerFoto: Ivanhoe

Det svenska familjeföretaget och tröjtillverkaren Ivanhoe AB tar nu ytterligare ett steg i sitt arbete mot en hållbar företagsprofil genom att lansera en ”Supergreen-serie”.

– Hållbarhet och hållbart mode har byggt våra kollektioner långt innan de blev välanvända begrepp inom den textila industrin, dels för att ullen alltid spelat en central roll i våra kollektioner och dels för att vi producerar i Sverige och Europa. I vår ”Supegreen-serie” tar vi det ytterligare ett steg och väljer att jobba uteslutande med GOTS-certifierade ullgarner. Och tillbehören som används försöker vi hålla så naturliga som möjligt, bland annat är knappar gjorda av kokosnötskal eller återvunnet papper, säger Anna Göthager på Ivanhoe i ett pressmeddelande.

Knappar gjorda av kokosnötskal i Ivanhoes nya kollektion

Ivanhoe AB grundades 1946 och har sedan starten tillverkat och sålt stickade plagg. Ivanhoe är en av få textilproducenter i Sverige och än idag stickas cirka 90 % av den totala produktionen i den egna fabriken i Gällstad. Hög kvalitet har alltid genomsyrat Ivanhoes kollektioner, även om uttrycket och designen förändrats genom åren. Idag ligger fokus på stickade funktionsplagg i naturmaterial och nästan helt uteslutande i ull.

Plaggen i ”Supergreen”-serien har ett klassiskt uttryck och presenteras i klassiska färger.

– Tanken är att de blir långlivade favoriter och en bra bas i varje garderob, fortsätter Anna Göthager.

”Supergreen”-serien lanseras de kommande dagarna och är ett inslag i Ivanhoes höst/vinterkollektion 20/21.

Ivanhoe är medlem i TEKO