Hej!

Vår nya webbplats är lanserad och vi hoppas att du kommer uppskatta den.
Du som redan är medlem behöver registrera ditt konto i den nya plattformen för att kunna logga in och ta del av våra medlemsförmåner.

Har du redan fått den här informationen och skapat ditt nya konto loggar du förstås in som vanligt.

Med vänliga hälsningar, TEKO

Registrera ditt konto

Inuheat Group belönades med flera fina utmärkelser på Techtextil!

Inuheat Group belönades med flera fina utmärkelser på Techtextil!

Techtextil i Frankfurt är en av världens ledande mässor för teknisk textil. Under mässan arrangeras varje år Future Textiles Award, ett arrangemang för att uppmärksamma de mest innovativa och framgångsrika tekniska textilierna i världen. Under gårdagskvällen hölls prisutdelningen i Frankfurt och Inuheat Group från Göteborg belönades med två prestigefulla priser, Bästa Produkt för kläder och Banbrytande affärsmodell.

– Vi är fantastiskt stolta över de här priserna. Bästa Produkt inom kläder är ju också den tyngsta kategorin och där det är helt klart mest konkurrens, säger Rickard Rosendahl från Inuheat.

I kategorin Bästa Produkt för kläder var det Inuheats innovativa strumpor där tekniken med flexibla och hållbara konduktiva garner värmer användarens fötter på ett smart sätt. Inuheats bärbara värmeteknik hjälper människor att hålla värmen i kalla miljöer. Den tekniska plattformen är ett komplett ekosystem för bärbara värmesystem och kan implementeras av tillverkare i allt från sockor och handskar till underställ, underkläder och mössor.

– Det är extra kul eftersom det är en genuint svensk innovation som belönas. Produkten och tekniken har vi utvecklat tillsammans med Smart Textiles i Borås, Högskolan i Borås samt Seger Europe AB och leverantörer i området. Det är ju en helt ny teknik för de allra flesta vilket gör det mycket spännande, berättar Rickard Rosendahl.

Det andra priset som tilldelades Inuheat i kategorin Banbrytande affärsmodell var för deras samarbetsform med olika partners, där just tekniken och plattformen från Inuheat kan implementeras i olika typer av produkter hos världens ledande klädtillverkare.

– Det är kul att själva affärsmodellen belönas och vi ser helt klart att utmärkelserna hjälper oss i kontakten med nya affärspartners. Intresset är stort för vår verksamhet och även elektroniken är ju utvecklad i Sverige, så det känns fantastiskt, avslutar Rickard Rosendahl.

Inuheat var även nominerad i kategorierna Nästa start-up och Bästa produkt, skyddskläder.

Inuheat Group är medlem i TEKO

Om Inuheat Group

Inuheat AB bedriver egen forskning, utvecklar och säljer ett komplett system för aktiv uppvärmning av kläder – Inuheat Wearable Heating Platform. Den avancerade och patentskyddade tekniken lämpar sig väl för värme i tunna, elastiska kläder nära kroppen, i t.ex. strumpor, handskar, underkläder m m. Marknaden för wearable technology ökar snabbt och aktiv uppvärmning av kläder är ett naturligt användningsområde med hög attraktionskraft.

Läs mer om Inuheat här

Om Future Textiles Awards

Future Textiles Award startades 2014 av World Textile Information Network (WTiN), som publicerar den internationella magasinet Future Textiles. Syftet med tävlingen är att lyfta fram framgångsrika textila innovationer och hylla företagens arbete som hjälper till att utveckla industrin.

Läs mer om Future Textiles Awards här