Hej!

Vår nya webbplats är lanserad och vi hoppas att du kommer uppskatta den.
Du som redan är medlem behöver registrera ditt konto i den nya plattformen för att kunna logga in och ta del av våra medlemsförmåner.

Har du redan fått den här informationen och skapat ditt nya konto loggar du förstås in som vanligt.

Med vänliga hälsningar, TEKO

Registrera ditt konto

Här får studenterna bidra till en bättre arbetsmiljö

Här får studenterna bidra till en bättre arbetsmiljö

Bilden: Textilhögskolans samarbete med Volvo. Studenten Belinda Johansson och Marie Widén, projektledare Textilhögskolan.Foto: Sofia Sabel

Tillsammans med Textilhögskolan i Borås, Smart Textiles och Science Park Borås vill Volvo låta studenter på högskolan utveckla smarta textila idéer för den moderna lastbilshytten.

– Vi tittar ständigt på hur vi kan göra miljön ännu bättre för förarna. Tänk om vi till exempel kan hitta ett sätt att hålla koll på deras hälsotillstånd genom tekniska sensorer i textil, det hade varit fantastiskt för vårt säkerhetsarbete, säger Anders Nordén, Vice President Cab Technology hos Volvokoncernen.

Volvo och Textilhögskolan i Borås har tidigare samarbetat inom vissa specifika projekt, men då har det funnits en klar uppgift. Den här gången har studenterna fritt spelrum att utveckla idéer inom lastbilens miljö.

– Vi har utmanat dem att hitta idéer som kan bidra till en bättre miljö för förarna. Sedan är det tänkt att idéerna ska utvecklas och demonstreras i Do-Tank-Center i Borås, säger Anders Nordén.

Läs hela artikeln på Teknikföretagens hemsida