Här får studenterna bidra till en bättre arbetsmiljö

Här får studenterna bidra till en bättre arbetsmiljö

Bilden: Textilhögskolans samarbete med Volvo. Studenten Belinda Johansson och Marie Widén, projektledare Textilhögskolan.Foto: Sofia Sabel

Tillsammans med Textilhögskolan i Borås, Smart Textiles och Science Park Borås vill Volvo låta studenter på högskolan utveckla smarta textila idéer för den moderna lastbilshytten.

– Vi tittar ständigt på hur vi kan göra miljön ännu bättre för förarna. Tänk om vi till exempel kan hitta ett sätt att hålla koll på deras hälsotillstånd genom tekniska sensorer i textil, det hade varit fantastiskt för vårt säkerhetsarbete, säger Anders Nordén, Vice President Cab Technology hos Volvokoncernen.

Volvo och Textilhögskolan i Borås har tidigare samarbetat inom vissa specifika projekt, men då har det funnits en klar uppgift. Den här gången har studenterna fritt spelrum att utveckla idéer inom lastbilens miljö.

– Vi har utmanat dem att hitta idéer som kan bidra till en bättre miljö för förarna. Sedan är det tänkt att idéerna ska utvecklas och demonstreras i Do-Tank-Center i Borås, säger Anders Nordén.

Läs hela artikeln på Teknikföretagens hemsida