God Jul & Gott Nytt År önskar vi på TEKO

God Jul & Gott Nytt År önskar vi på TEKO

Generalsekreteraren blickar framåt.

Så har det gått ytterligare ett händelserikt år, nummer fyra för mig på TEKO. I år har vi tillsammans med styrelsen uppdaterat strategin till att bli ännu tydligare och fokusera på medlemsnytta för bolag med textil som viktig del av sin verksamhet. Läs den gärna här.

Med stormsteg mot 400 medlemsföretag
Vi har träffat många av er medlemmar inte minst på TEKO-dagen. Och nu när året går mot sitt slut räknar vi in drygt 300 medlemsföretag. Vi arbetar med stormsteg mot 400 medlemmar. Den medlemstillväxt vi har är ett kvitto på att det arbete som vi utför är viktigt för medlemmarna och att vi verkar och syns i rätt sammanhang. Det som slår mig (och mina kollegor) när vi träffar er att är alla har så fina produkter. Och att det är så härligt att få representera en så framåtriktad bransch!

Träffat myndigheter och ministrar
I år har fokus varit på att hantera Januariöverenskommelsen som innehöll 17 punkter som direkt påverkar textilindustrin, bland annat kemikalieskatt på kläder och skor och införandet av producentansvar för textil. Vi har träffat myndigheter och ministrar och talat om frågor som är viktiga för branschen och hur vi ger förutsättningar för en hållbar industri som utvecklas i Sverige och i svenska bolag.

Ökat hållbarhetsarbete
Arbetet har fortsatt i miljögruppen med 140 företag representerade. Nya regler kring kemikalier (REACH), vattendirektiv, och hur man arbetar med hållbarhetsarbetet är i fokus. Samt massor av arbeten för att ta fram nya hållbara textilmaterial för att ta vår bransch till nästa fas med hållbara cirkulära flöden.

Frihandel och export
Trots ett oroligt politiskt läge i världen har ett nytt frihandelsavtal med Japan kommit på plats. Vi har arbetat med att informera kring alla turer i Brexit och konsekvenserna av detta för våra medlemmar. För många medlemsföretag går det bra, exporten rullar på för fullt och det är förstås jättebra. Vi försöker underlätta det vi kan för er med märkningar, regler och logistik, hör gärna av er om ni behöver hjälp!

Årsmöte och TEKODAGEN – boka in!
Vi vill gärna träffa er! Ni kan börja med att boka in den 26 maj då vi har planerat årsmöte och 7 oktober för TEKO-dagen. Otroligt mycket spännande alltså, ni följer uppdateringarna här på hemsidan samt på Facebook (TekoSverige) och Twitter. Sen finns vi också på Instagram (Teko_Sverige).

Det bådar gott för 2020 och framåt också. Det gäller att fokusera vårt arbete på uppgifter där våra insatser gör skillnad och ger maximal medlemsnytta. Detta gör jag långtifrån ensam, ett stort tack till alla som bidragit!

God jul & Gott nytt år!

Cecilia Tall, generalsekreterare TEKO

PS. Öppettider under helgerna

Under helgerna har vi stängt på kansliet och hänvisar till vår infomejl, [email protected] Även jouren för arbetsgivarfrågor är stängd och öppnar igen den 2 januari kl 8.00. För akuta frågor, kontakta mig Cecilia Tall på tfn 08-762 66 63, [email protected]

Bilden: Fr v: Henrik Eriksson, kommunikatör, Anna Olsson, projektledare, Weronika Rehnby, miljö- och kemikalieexpert, Cecilia Tall, generalsekreterare, Elsa Haregot, koordinator, Stefan Borg, jurist