Hej!

Vår nya webbplats är lanserad och vi hoppas att du kommer uppskatta den.
Du som redan är medlem behöver registrera ditt konto i den nya plattformen för att kunna logga in och ta del av våra medlemsförmåner.

Har du redan fått den här informationen och skapat ditt nya konto loggar du förstås in som vanligt.

Med vänliga hälsningar, TEKO

Registrera ditt konto

Gardinen Ombré från Ludvig Svensson tilldelas Good Design®

Gardinen Ombré från Ludvig Svensson tilldelas Good Design®

Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design har valt att förära eleganta gardinen Ombré från Ludvig Svensson med det ärofyllda priset GOOD DESIGN®.

– Ombré är enkelhet i sin mest avancerade och vackra form. Vi är hedrade och stolta över att ha tilldelats priset, säger Dorte Bo Bojesen, designchef på Svensson, i ett nyhetsutskick.

Enligt företaget har Ombrés speciella uttryck har uppnåtts genom avancerad jacuardteknik där färgen skiftar gradvis över hela tygets bredd. Traditionellt väver jaquardvävstolen blommor och mönster, men Ombré tar estetiken till en ny nivå med sin moderna, abstrakta yta och med vikt och drapering. Ombré, designad av Inger Högberg, togs väl emot av marknaden när den lanserades i Svenssons vårkollektion 2016.

Good Design® är ett av världens mest prestigefyllda och äldsta designpriser som årligen anordnas av The Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design, i samarbete med European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies.

Ludvig Svensson är ett familjeägt företag som startade 1887 och som fortsätter att utveckla och tillverka textilier med enastående design och funktion. Företaget är medlem i TEKO.