Hej!

Vår nya webbplats är lanserad och vi hoppas att du kommer uppskatta den.
Du som redan är medlem behöver registrera ditt konto i den nya plattformen för att kunna logga in och ta del av våra medlemsförmåner.

Har du redan fått den här informationen och skapat ditt nya konto loggar du förstås in som vanligt.

Med vänliga hälsningar, TEKO

Registrera ditt konto

Norges största kraftproducent väljer arbets- och skyddskläder från Tranemo

Norges största kraftproducent väljer arbets- och skyddskläder från Tranemo

Bilden: Max Larsson, vd för TranemoFoto: Tranemo

Företaget Tranemo har utsetts till leverantör av arbets- och skyddskläder i Sverige och Norge av Statkraft Energi AS. Statkraft-koncernen har verksamhet i över 20 länder och dessa har nu också möjligheten att handla sina skyddskläder från Tranemo.

– Vi är stolta och tacksamma att Statkraft valde oss som leverantör efter en lång och noggrann urvalsprocess. Nu ser vi fram emot att leverera upp till Statkrafts förväntningar och att ha ett gott samarbete under de kommande åren, säger Max Larsson, vd på Tranemo.

Statkraft är idag Norges största kraftproducent, Nordens tredje största och ledande i Europa inom förnyelsebar energi. Det förväntade värdet på avtalet är 6–10 miljoner kronor årligen under 3+2 år, vilket ger ett totalt värde på upp emot 50 miljoner kronor.

Målinriktat arbete ger resultat

Tranemo är en ledande europeisk leverantör av inherent flamskyddade arbetskläder unikt anpassade för varje bransch. Med egna organisationer i åtta länder och en sammanlagd omsättning på över 300 miljoner kronor kan Tranemo leverera skyddskläder till internationella kunder av Statkrafts storlek.

– Vi har jobbat målinriktat de senaste tio åren. Vår styrka ligger i den breda produktportföljen som vi erbjuder. Hos oss får kunderna speciellt anpassade flamskyddade arbetskläder för just deras bransch. Som produkterna för Statkraft till exempel, det är ett sortiment som är speciellt utvecklat för kraftindustrin. Och likadant jobbar vi mot till exempel aluminiumindustrin och andra branscher, berättar Max Larsson.

Tranemo flamskolan ger kunderna trygghet

Tranemo grundades redan 1934 och levererar årligen cirka 600 000 plagg till kunder över hela Europa inom branscher som kraft, energi, metallurgi, transport, massa, infrastruktur, kemi och petrokemi. I Sverige har företaget 50 anställda och totalt arbetar 250 anställda på europeisk nivå.

Företagets fokus på kvalitet går igenom hela verksamheten, från idé till färdig produkt. Samtliga produkter designas i Tranemo för att säkerställa funktion och passform. All sömnad sker i egna fabriker i Europa för att kunna hålla den kvalitet som kunderna förväntar sig. En stor del av verksamheten handlar om tester och produktutveckling.

– Vi tittar mycket på olika fibrer och hur de fungerar i olika miljöer. Visst finns det EU-standarder, men det är inte riktigt samma sak som när till exempel en stålverksarbetare har kläderna på sig. Fel plagg på fel ställe kan innebära stora kostnader för arbetsgivaren, säger Max Larsson.

Tranemos absoluta strävan är att skapa säkra arbetsplatser och förebygga olyckor och arbetsskador. Som ett led i företagets långsiktiga säkerhetsarbete har Tranemo startat en egen utbildning – Tranemo flamskolan

– De som arbetar ska känna sig trygga att bära Tranemo. Det är helt klart det viktigaste arbetet för oss som leverantör av arbets- och skyddskläder. Därför erbjuder vi också våra kunder rådgivning genom Tranemo flamskolan, en intern utbildning om risker och riskbedömning till exempel inom flamskydd, hetta, ljusbåge, smält metall, kemikalier och explosionsrisker samt EU-standarder, produktsortiment och textila material, berättar Max Larsson.

Spännande framtid

Utvecklingen för Tranemo ser ljus ut och den nya ordern från Statkraft understryker att företagets arbete lönar sig. Max Larsson tror att företaget kan komma att leverera flera positiva nyheter framöver.

– Vi är inne i en spännande fas just nu och inom segmentet flamskyddade arbetskläder är vi starkare än någonsin så det känns riktigt bra inför framtiden, avslutar Max Larsson.

Tranemo är medlem i TEKO

 

carport kits