Hej!

Vår nya webbplats är lanserad och vi hoppas att du kommer uppskatta den.
Du som redan är medlem behöver registrera ditt konto i den nya plattformen för att kunna logga in och ta del av våra medlemsförmåner.

Har du redan fått den här informationen och skapat ditt nya konto loggar du förstås in som vanligt.

Med vänliga hälsningar, TEKO

Registrera ditt konto

Artex i Mjölby totalförstört i brand – startar upp igen i slutet av maj!

Artex i Mjölby totalförstört i brand – startar upp igen i slutet av maj!

Artex textilfabrik i Mjölby har brunnit ner till grunden. Det var under onsdagen förra veckan som branden startade i en närliggande fastighet där svetsning pågick. 

– Allt är borta, vi är skakade men inte slagna. Våra 45 anställda här i Mjölby jobbar aktivt just nu från Mjölby stadshotell med produktionsplanering, inköp av maskiner och information till kunder. Parallellt fortlöper utvecklingsarbetet från ingenjörssidan. Vi planerar att vara igång med produktionen igen den 27 maj i andra lokaler här i Mjölby, berättar Björn Samenius, vd och delägare.

Experter på sömnad, tillskärning och industriell tapetsering

Artex är ett av Sveriges största industriföretag inom sömnad och tillskärning av textilier samt industriell tapetsering. Företaget grundades 1928 i Mjölby och har totalt sex produktionsanläggningar i Sverige och Lettland och sysselsätter totalt 240 anställda. Bland kunderna märks till exempel Recaro, Volvo, Kinnarps, Mio, SJ, Göteborgs Spårvägar och Scania.

– Vi har haft en stark tillväxt de senaste tre åren med cirka 20 miljoner i ökning varje år. Totalt omsatte vi cirka 130 miljoner kronor 2018 i koncernen. Och det här året tror vi på samma utveckling och siktar på 150 miljoner kronor trots det som har hänt, säger Björn Samenius.

Delar av den förstörda byggnaden hos Artex

Det bedöms att samtliga berörda kunder är informerade om läget.  De flesta är förstående för den uppkomna situationen och att leveranserna blir någon eller några månader försenade, allt enligt Björn Samenius.

– Det var bland annat 5000 kvadratmeter läder som försvann i branden, så det tar lite tid att få hem material igen. Men vi är fullt fokuserade på vad vi behöver göra framöver och jobbar febrilt för att lösa allt på bästa sätt för kunderna, avslutar Björn Samenius.

Läs mer om Artex här i en tidigare artikel från TEKO

Artex är medlem i TEKO