Hej!

Vår nya webbplats är lanserad och vi hoppas att du kommer uppskatta den.
Du som redan är medlem behöver registrera ditt konto i den nya plattformen för att kunna logga in och ta del av våra medlemsförmåner.

Har du redan fått den här informationen och skapat ditt nya konto loggar du förstås in som vanligt.

Med vänliga hälsningar, TEKO

Registrera ditt konto

65.000 besökare under Euroskills – stort intresse för TEKO

65.000 besökare under Euroskills – stort intresse för TEKO

EuroSkills i Göteborg (Yrkes-EM) blev en publiksuccé. Antalet besökare beräknas till cirka 65 000 under tävlingsdagarna 1-3 december varav hela 34 000 var föranmälda skolelever.

TEKO fanns på plats under Euroskills och informerade ungdomar, lärare, studievägledare och allmänheten om textil- och modebranschen. Och TEKO:s monter var mycket uppskattad. Här kunde besökarna bland annat testa olika typer av klädesplagg och kostymer i vårt digitala provrum. Allt de behövde göra var att stå framför en skärm, röra armarna och välja olika plagg direkt på skärmen. Ett stort tack till SIIR i Borås för tips om den uppskattade aktiviteten och våra duktiga medhjälpare (och blivande modedesigners) Rebecca Karlsson och Malin Westman från Textilhögskolan.

Under de tre dagarna arrangerades även samtal på scener där TEKO fanns representerade under fem olika tider. Innehållet som diskuterades var smarta textilier, hållbarhet och karriärvägar för ungdomar.

Titta på ett videoklipp från TEKO:s monter och det digitala provrummet här

Fakta

EuroSkills Euroskills 2016 arrangeras på uppdrag av Worldskills Europe av WorldSkills Sweden (WSS), Göteborg & Co och Svenska Mässan. Dessa nationella och lokala parter bildar ett samarbete som operativt leds av Göteborg & Co. WorldSkills Sweden är ett trepartssamarbete mellan LO, Svenskt Näringsliv och staten via Utbildningsdepartementet, Skolverket och Myndigheten för yrkeshögskolan. WorldSkills Sweden är ansvariga för tävlingen. Läs gärna mer om evenemanget på euroskills2016.com