Hej!

Vår nya webbplats är lanserad och vi hoppas att du kommer uppskatta den.
Du som redan är medlem behöver registrera ditt konto i den nya plattformen för att kunna logga in och ta del av våra medlemsförmåner.

Har du redan fått den här informationen och skapat ditt nya konto loggar du förstås in som vanligt.

Med vänliga hälsningar, TEKO

Registrera ditt konto

Kasthall lanserar kollektion av restgarn – Harvest

Kasthall lanserar kollektion av restgarn – Harvest

Hållbarhet är en viktig del av Kasthalls verksamhet. Till exempel skapas alla Kasthalls mattor på beställning och skräddarsys efter kundens individuella önskningar och behov. På så sätt kan Kasthall undgå lagerhållning av färdiga mattor. Nu lanserar företaget en ny kollektion – Harvest – som är moderna vävda mattor i färgskiftande nyanser, helt och hållet tillverkade av restgarn, där varje matta får ett unikt uttryck. Kollektionen lanseras under mässan ICFF i New York den 21-24 maj.  

Idén till den nya kollektionen kom från formgivaren Ellinor Eliasson, som beskriver tanken med arbetet så här i pressinformationen från Kasthall:

En av våra viktigaste uppgifter i designstudion är att fortsätta Kasthalls miljöarbete och genom vår design och produktion minimera inverkan på miljön. Det kan vara mellan en och tre spolar av en viss färg som blir över då en matta vävts färdigt. Detta beror på att vi alltid tar fram ett par extra spolar om vi skulle behöva göra om något parti under produktionen. Vårt höga kvalitetskrav på slutprodukten gör att vi inte kan återanvända restspolar till nya mattor för att undvika små färgskillnader. Variationen av färger på restspolarna utmanade och inspirerade oss och väckte tankar kring hur vi på ett spännande sätt skulle kunna ta tillvara på dessa. Därför uppstod idén till Harvest”, säger hon. 

Harvest – den nya hållbara kollektionen från Kasthall

Mer information om Kasthall och nya kollektionen Harvest hittar du här.

Läs också TEKO:s tidigare intervju från i höstas med Eva Boding, vd på Kasthall.

Kasthall är medlem i TEKO.