Double-dip i Europa! – Teknikföretagens konjunkturrapport

Double-dip i Europa! – Teknikföretagens konjunkturrapport

Välkommen att ta del av presentationen av Teknikföretagens konjunkturprognos. Den direktsänds i form av ett webbinarium den 19 november kl 10.00. 

Teknikföretagens chefekonom Mats Kinnwall presenterar konjunkturprognosen. Därefter diskuterar han ekonomisk utveckling och påverkan av covid-19-pandemin med Torbjörn Isaksson, chef för makroekonomisk analys på Nordea, och Johan Giesecke, f d statsepidemiolog och professor emeritus vid Karolinska Institutet. Presentationen modereras av Teknikföretagens presschef, Per Braconier.

Nyckelfaktorn för utvecklingen i världsekonomin framöver förblir coronasituationen och framförallt de politiska åtgärderna för att begränsa smittspridningen. Så länge som restriktionerna bibehålls eller, som nyligen, till och med skärps är en uthållig och stark återhämtning mycket osannolik.

Hur blir utvecklingen framåt när restriktioner som hämmar den ekonomiska aktiviteten och osäkerheten kring pandemin lägger sig som en våt filt över investeringar och konsumtion? Om det pratar vi under ett webbinarium den 19 november.

Teknikföretagens chefekonom Mats Kinnwall presenterar ny konjunkturprognos. Därefter diskuterar han ekonomisk utveckling och påverkan av covid-19-pandemin med Torbjörn Isaksson, chef för makroekonomisk analys på Nordea, och Johan Giesecke, f d statsepidemiolog och professor emeritus vid Karolinska Institutet. Presentationen modereras av Teknikföretagens presschef, Per Braconier.

När?

Torsdagen den 19 november 2020 kl. 10.00

Var?

Webbinarium via Teknikföretagens YouTube-kanal.

Presentation och rapport publiceras på Teknikföretagens webb i anslutning till pressträffen. Det kommer att finnas möjlighet för media att boka individuella intervjuer. Frågor från media tas även gärna emot under presentationen via menti.com, ange kod 79 53 26 8.

Vänligen anmäl ditt intresse till Per Braconier, presschef, via [email protected] eller 070-534 51 66 så snart som möjligt. Följ webbsändningen via Teknikföretagens YouTube-kanal eller direkt i spelaren nedan torsdagen den 19 november kl.10.00.