Hej!

Vår nya webbplats är lanserad och vi hoppas att du kommer uppskatta den.
Du som redan är medlem behöver registrera ditt konto i den nya plattformen för att kunna logga in och ta del av våra medlemsförmåner.

Har du redan fått den här informationen och skapat ditt nya konto loggar du förstås in som vanligt.

Med vänliga hälsningar, TEKO

Registrera ditt konto

Almedalen 2017 – industrins hållbarhetsoffert

Almedalen 2017 – industrins hållbarhetsoffert

Innovationer för att uppnå FN:s hållbarhetsmål 2030

Under årets Almedalsvecka samarbetar vi på TEKO tillsammans med en rad andra industriorganisationer för att öka vår synlighet och stärka upp Sveriges industris röst i samhällsdebatten. I år är temat framtidens industri och vad som behöver ske i dag för att industrin i Sverige ska fortsätta att vara motorn i svensk ekonomi. Det blir en fullmatad vecka för alla med intresse av samhällsfrågor, välfärd och Sveriges fortsatta konkurrenskraft.

Industrins hållbarhetsoffert – världens största hållbarhetsbeställning

TEKO:s närvaro syns mest onsdag den 5 juli med en stor utställning inklusive rundvandringar samt ett större seminarium. FN:s globala mål 2030 kan ses som världens största hållbarhetsbeställning eller hållbarhetsoffert. Näringslivet kan och vill leverera mot målen. Samtidigt behövs en sammanhållen politik som är långsiktig och konkurrensneutral. Politiker, akademi och näringsliv samtalar om hur vi gemensamt når fram.

Hållpunkter den 5 juli 

 

För att nå framgång behövs industrins innovationskraft. Under onsdagen ställer ett 30-tal av industrins mest innovativa företag ut på Industriområdet och berättar om hur just deras verksamheter bidrar till en hållbar framtid. Ta chansen att få en inblick i det som är på gång och ställ frågor till våra experter. Kanske tycker du industrin borde göra något helt annat för att hjälpa till att nå FN:s hållbarhetsmål? Kom och bidra till dialogen! Rundvandringar kl 10.30-11.15 och 14.00-14.45 (samling vid trappan in till Industriområdet).

 

Ökad produktion i Sverige innebär ökad nytta både nationellt, genom bl.a. skatteintäkter, sysselsättning och regional utveckling, men också globalt genom minskad miljöbelastning. Under invigningsseminariet den 5 juli kl 12.00-13.30 för Industriområdets hållbarhetsutställning får vi ta del av några konkreta exempel på hur några av Sveriges mest innovativa industriföretag bidrar till att möta de globala målen. Tillsammans med representanter från politik och akademi diskuterar vi bl.a. tillståndsfrågor, infrastruktur, forskning och kompetensförsörjning – konkreta områden där politiken måste bli mer långsiktig och förutsägbar. Industrin står redo, men kräver nu ökad samverkan mellan fler av samhällets aktörer för att vi tillsammans ska kunna möta FN:s globala mål för 2030. Seminariet är en del av Industrin tar matchen.

Arrangörer: IKEM – Innovations- och kemiindustrierna, Jernkontoret, Livsmedelsföretagen, Skogsindustrierna, Svemin, Teknikföretagen, TEKO

Hela veckans program från Industrin Tar Matchen hittar du här

Datum

05 July 2017

Plats
Trappgränd/St Hans ruin, Visby
Läs mer
Kontaktperson

Henrik Eriksson

Tel. 08-762 68 80

E-mail: henrik.eriksson@teko.se