Hej!

Vår nya webbplats är lanserad och vi hoppas att du kommer uppskatta den.
Du som redan är medlem behöver registrera ditt konto i den nya plattformen för att kunna logga in och ta del av våra medlemsförmåner.

Har du redan fått den här informationen och skapat ditt nya konto loggar du förstås in som vanligt.

Med vänliga hälsningar, TEKO

Registrera ditt konto

TEKO Studentdag

TEKO Studentdag

Inspirerande möten mellan textil- och modestudenter och företag
Välkommen till en inspirerande dag där textil- och modestudenter får träffa företag från branschen. Vi lyssnar på framgångsrika företag som berättar om hur de tänker, arbetar och deras framtidsplaner. Entreprenörsresan, designarbetet, framtidens e-handel, hållbara innovationer och jeansvärldens utmaningar är en del av innehållet.

Lunchmingel 
Under lunchpausen så bjuder vi på en enklare lunchciabatta med kaffe. Du som student får möjlighet att träffa textil- och modeföretag och ställa frågor och prata med företagens representanter. För dig som företagare och HR-ansvarig är TEKO:s studentdag en utmärkt möjlighet att möta framtidens textila talanger.

Program
10.00-10.20: Cecilia Tall, generalsekreterare TEKO. Hälsar välkommen och pratar om framtidens textilbransch, vikten av CSR-arbete och en spännande bransch

10.30-11.10: Felicia Lundberg och Evelina Ingvarsson från XV Atelier/Textilstudion.  XV Atelier och Textilstudion är två olika varumärken som drivs från en och samma ateljé på Göta i Borås. Företaget bistår med kreativa processer och hela kedjan inom textil produktion. Under varumärket XV Atelier produceras egna plagg direkt till kund där målet är att kunden skall känna sig stilfull, aktuell och medveten. Allt som företaget skapar sker in-house i den egna design- och produktionsstudion på Kamgarn i Borås. Bakom varumärket Textilstudion görs design- och produktionsuppdrag för mode- och textilföretag i det närgeografiska området. Företaget ställer höga krav på textila produkter och vill verka för en cirkulär textilindustri.  

11.10-11.50: Linda Jöfelt, vd och grundare av Dughult. ”Banar ny väg i modebranschen – Dressar en prinsessa”. Entreprenören och designern Linda Jöfelt lever på sitt mod, kreativitet och gamla anor. Nu går hon tvärtemot hela modebranschen när hon sätter Dughult of Sweden på kartan. Hon berättar hur hon tänker utanför den traditionella boxen och att inte vara rädd för att misslyckas. Allt för en hållbar framtid!

11.50-13.00: Lunchmingel med studenter och VD/HR-ansvariga på textil- och modeföretag.

13.00-13.40: Jimmy Klintenberg, Tekologistik. ”How changed consumer behavior develop new business models”.

13.40-14.20: Fredrik Ekström – Creative Director & Johanna Wikstrand Gartmyr – Lead designer outerwear, Tretorn. ”Framtidens innovation är hållbar innovation.” Hållbarhet är ingen trend men har ändå rört sig från hippie till hip. Hur förbereder man sig som varumärke så ens viktiga hållbarhets innovationsprojekt inte upplevs som ”tråkiga” och ”präktiga” inför en ny yngre och mer kravställande konsument i millenieskiftet och next gen.

14.20-15.00: Sandya Lang, Hållbarhetsansvarig Nudie Jeans. ”Transparens – vägen till en hållbar leverantörskedja”

OBS! Eventet är endast öppet för inbjudna studenter samt medlemsföretag i TEKO.

———————————————————————————————

Anmälan: för medlemsföretag i TEKO, anmälan senast 23 januari till elsa.haregot@teko.se

Eventet arrangeras av TEKO, Sveriges Textil- & Modeföretag i samarbete med Nordiska Textilakademin, Yrkeshögskolan i Borås och Tillskärarakademin i Göteborg.

Datum

01 February 2019

Plats
Borås Kongress
Läs mer
Kontaktperson

Henrik Eriksson

Tel. 08-762 66 69

E-mail: henrik.eriksson@teko.se