Hej!

Vår nya webbplats är lanserad och vi hoppas att du kommer uppskatta den.
Du som redan är medlem behöver registrera ditt konto i den nya plattformen för att kunna logga in och ta del av våra medlemsförmåner.

Har du redan fått den här informationen och skapat ditt nya konto loggar du förstås in som vanligt.

Med vänliga hälsningar, TEKO

Registrera ditt konto

TEKO i Almedalen 2018

TEKO i Almedalen 2018

Under årets Almedalsvecka finns vi på TEKO på plats för att öka vår synlighet och stärka upp textil- och modebranschens röst i samhällsdebatten. I år arrangerar vi ett seminarium om Framtidens Cirkulära Mode den 4 juli på Industriområdet vid S:t Hansgatan 18F/Trappgränd. Vi diskuterar branschen framtiden och lägger fokus på hållbarhetsfrågorna. Samhället och modebranschen behöver nya idéer, innovativa produkter och tjänster som är till nytta för människan, miljön och affärerna. Hur ska det ske och vilka cirkulära lösningar finns inom räckhåll redan idag? Ett flertal aktörer från den svenska modebranschen diskuterar och samtalar kring framtidens cirkulära modebransch. Moderatorer är stilduon Ebba Kleberg von Sydow och Emilia de Poret, kända från plattformen Säker stil.

Framtidens cirkulära mode

Tid:  4 juli, kl 15.45-16.30

Plats: S:t Hansgatan 18F/Trappgränd

Medverkande:

Tips på fler intressanta aktiviteter

 

  • Måndag 2 juli-fredag 6 juli

#Almedalsgarderoben. Handelns Hus, Donnersgatan 1.

Svensk Handel och Swedish Fashion Council bjuder in till årets Lånegarderob i Almedalen. För att lyfta nya affärsmodeller och bidra till en mer hållbar modebransch uppmanar Almedalsgarderoben dig att låna en outfit till dit tal, paneldebatt eller annat event. Onsdag den 4 juli gästas garderoben av Säker Stil-duon Ebba Kleberg von Sydow och Emilia de Poret.

 

  • Söndag 1 juli, kl 16.30-17.30

Cirkulärt och digitalt – design för hållbar konsumtion?

Vad behövs för att verkligen lyckas få en mer resurseffektiv konsumtion? Hur kommer framtidens handel att se ut? Vad är branschens och samhällets ansvar? Kan en region gå före? Borås har fått regeringens uppdrag att samordna arbetet för hållbar textil, vad innebär det? TEKO:s generalsekreterare Cecilia Tall medverkar tillsammans med ett antal andra personer från branschen. 

 

  • Onsdag 4 juli, kl 13.30-14.30

Morgondagens textilindustri – ett rent nöje?

Sverige har möjlighet att visa vägen och skapa världens första cirkulära ekonomi inom modeindustrin. Under panelsamtalet möts representanter från akademin, politiken samt textil- och modebranschen för att diskutera hur branschen kan gå till konkret handling. Vilket ansvar har varje part i värdekedjan för att bidra till en minskad miljöpåverkan? TEKO:s generalsekreterare Cecilia Tall medverkar tillsammans med ett antal andra personer från branschen och politiken. 
Datum

01 July 2018

Plats
Visby
Läs mer
Kontaktperson

Henrik Eriksson

E-mail: henrik.eriksson@teko.se