Hej!

Vår nya webbplats är lanserad och vi hoppas att du kommer uppskatta den.
Du som redan är medlem behöver registrera ditt konto i den nya plattformen för att kunna logga in och ta del av våra medlemsförmåner.

Har du redan fått den här informationen och skapat ditt nya konto loggar du förstås in som vanligt.

Med vänliga hälsningar, TEKO

Registrera ditt konto

BioInnovations årskonferens 2017

BioInnovations årskonferens 2017

BioInnovations årskonferens 16 november 2017

09:00-16:00 med efterföljande mingel

BioInnovations årsmöte är ett tillfälle att inspireras av det senaste inom bioekonomi. Vi har delat in dagen i tre sessioner som gästas av flera spännande talare, nedan ser du ett urval! Ett fullständigt konferensprogram presenteras inom kort. Missa inte att anmäla dig redan nu. Varmt välkommen!

08:30 Frukost
Välkommen att inleda dagen med frukost och passa på att ta del av en utställning om våra befintliga innovationsprojekt och kommande utlysningar.

09:00 Dagen inleds  
Anna Wiberg Programchef för BioInnovation, hälsar alla välkomna!

Session 1 – Om forskning i världsklass
Den nationella forskningsplattformen TREESEARCH är Sveriges hittills största satsning på grundforskning och kunskaps- och kompetensuppbyggnad inom området nya material och specialkemikalier från skogsråvara. Målet är skapa en världsledande, öppen forskningsmiljö för att bidra till utvecklandet av kompetenser och kunskap som möjliggör framtida innovationer baserade på skogen. Hör Daniel Söderberg från TREESEARCH tala om ett projekt i framkant som genom samverkan skapar starkare möjlighet till innovation!

Session 2 – Digitaliseringen i fokus för framtidens byggande
I takt med digitaliseringen förändras vårt samhälle, och det går fort. Digitaliseringen ger oss möjlighet att göra nya saker, och saker på nya sätt. Sofi W Elfving, Senior Services Research på Ericsson som pratar om digitaliseringens utmaningar och möjligheter i allmänhet och i affären i synnerhet. Sessionen leds av Mattias Brännström från BioInnovation.

12.30 – 13.30 Lunch
Med möjlighet att se utställningen och mingla med nya och gamla bekanta.

Session 3 – Den nya generationens bioraffinaderi
Metsä Group är en av världens största skogsindustrikoncern och ligger i Finland. De invigde tidigare i år ett toppmodernt bioraffinaderi i Änenkoski där målet är att ta tillvara varenda del av trädet. Niklas Von Weymarn från Mätse Group berättar om satsningen där viljan är att allt som lämnar fabriken ska vara användbara produkter och energi. Sessionen leds av Sune Wännström från BioInnovation.

Dagen avslutas storslaget och innovativt med Bea Szenfelt
Hon har designat åt kändisar som Stella McCartney, Björk Guðmundsdóttir, Tommy Hilfiger och Lady Gaga. Hon är känd för sina konstnärliga, experimentella kreationer i ovanliga material och sammanhang, på gränsen mellan kläder och modern konst. Hör modeskaparen och konstnären Bea Szenfelt tala om mode i papper och hållbara textilier.

16.00 Mingel för alla som vill och kan!

Anmäl dig här!

Datum

16 November 2017

Plats
Stockholm
Läs mer
Kontaktperson

E-mail: info@bioinnovation.se